zaterdag 10 november 2007

Sneeuw in Almaty!

Het weer maakt hier bokkensprongen, de ene dag mooi warm en zonnig, de volgende dag een pak sneeuw en koud!! Binnen genoot Madina van het mooie landschap, eenmaal buiten was de pret er vlug van af… We hebben er dan maar een gezellige binnendag van gemaakt. Het witte landschap gaf ons een vervroegde Kerstgevoel!! In de namiddag zijn Koen en Denise even langs geweest met de mooie foto’s van hun hartendiefje! Ze stralen als ouders bij hun schattig dochtertje. Morgen, zondag zou het terug zonnig worden en plannen we een uitstapje met de kabelbaan. Deze namiddag, zaterdag, gaan we een bezoekje brengen bij Karen en Estee, en maken van de gelegenheid gebruik om nog wat inkopen te doen in Silk Way City.
Verder rest ons niets anders dan af te tellen… maar proberen de dagen hier zo aangenaam mogelijk te houden!!

PS: Wendy, Kristof, Laure en Lotte en heel de familie, van ons een heeeel dikke knuffel en van harte proficiat met de geboorte van “Ruben” .!!

Veel liefs en tot volgende blog
M&M&M-L.

donderdag 8 november 2007

Gorky Park!
Woensdagmorgen, weer een mooie zonnige dag. Vroeg vertrokken richting het GM (Glory Memorial Park) park. Even halt voor een drankje en koekje voor ons Madina en van daaruit verder richting Gorky Park. Voor ons een flinke wandeling van 1 1/2 uur. Het Gorky Park is een zeer mooi aangelegd park en aangenaam te vertoeven. Momenteel drukke bezigheden in het park met snoeien en opnieuw aanplanten. Aan de achterzijde bevindt zich een klein pretpark voor the kids, en daar achter een kleine dierentuin. Opmerkelijk veel roofvogels, maar ook zebra’s, katachtige, vogelsoorten et.. Voor ons Madina waren natuurlijk haar cocco’s (vogels) het meest interessante en kregen dan ook haar meeste aandacht!! Na de picknick terug richting ons appartement, onderweg viel Madina zoals gewoonlijk in slaap in de buggy. Thuis aangekomen was ons Madina natuurlijk uitgerust en springwakker, en wij … uitgeteld…!! Verder een rustige namiddag op ons appartement doorgebracht!

PS: Luc D en Annick O: leuk te horen dat er binnenkort in de fusie Dilsen Stokkem 3 Kazachjes gaan vertoeven!! We duimen voor een snelle afreis voor jullie naar KZ!
Maurice en Anita: Maurice een spoedig herstel.

Tot volgende blog en liefs van ons
M&M&M-L.

dinsdag 6 november 2007

Een blij weerzien!
Drukte met de herfst. Dagdagelijks worden de afgevallen bladeren met bezems bijeen geveegd, opvallend door oudere mensen. In de omgeving van sommige scholen worden de studenten hiervoor ingezet!
Zondag namiddag is Karen met Estee op bezoek geweest. Een tijdje later ging de bel … en wie stond er voor onze deur: … Denise en Koen, onze adoptievrienden uit Limburg, net aangekomen. Het was een blij weerzien en we hebben een gezellige middag babbel gehad. Ons Madina had al snel een oogje op Koen!! Leuk om die twee bezig te zien…voor ons fijn te weten dat ze contact begint te zoeken en zich niet meer zo vastklampt aan ons in haar vertrouwde omgeving. De vorige weken merkten we dat als iemand contact zocht met haar, ze zich direct vastklampte aan Marcella of mij. We zien ze weer wat verder evalueren in de positieve zin. Buitenshuis loop ze al vrij rond in haar vertrouwde speeltuintje, maar het vrouwtje dat ze elke dag ziet mag toch niet te kort in haar buurt komen!
Maandag zijn we met Denise en Koen inkopen gaan doen voor hun verblijf hier. Daarna zijn we naar het KLM boekingskantoor geweest en hebben een zetel gereserveerd voor Madina op onze vlucht. Het is een fijn gevoel te weten dat we met 3 naar huis komenJ) De voormiddag hebben we afgesloten met een etentje in een plaatselijk restaurantje, voor ons Madina de eerste keer buitenshuis eten. Het viel reuze mee. Ze genoot van de bestelde soep met brood. Deze werd doorgespoeld met een flink glas warme melk!! Op de terugweg zijn we langs het postkantoor geweest voor een postpakje op te halen, ze beginnen ons daar al te kennen, grappig!
Met Madina proberen we een normaal gezinsleven op te bouwen, maar merken dat het heel rustig aan moet gebeuren en geven haar de nodige tijd hiervoor. Bij nieuwe situaties lijkt het allemaal goed te gaan, maar ’s nachts merken we aan haar onrustig slaapgedrag dat ze nog tijd nodig heeft. Dagelijks ontdekken we weer nieuwe dingen bij haar, ze is enorm leergierig en staat werkelijk open voor alles. Ze heeft een willetje en wil dan ook zoveel mogelijk zelf doen. Het is voor ons een echt schatje en leuk om haar zo dagelijks bezig te zien.

PS: Dirk & Kathleen&kids: pak aangekomen, super! Brieven Chris M blijven toekomen … abonnementje!!.. We vernamen dat Els is toegekomen in Karaganda. Nu wachten we nog op nieuws van onze dorpsgenoten, Frank en Vera!! We duimen voor hen op een spoedige afreis.

Liefs en tot volgende blog
M&M&M-L.