vrijdag 30 november 2007

VAN EEN ONTGOOCHELING GESPROKEN.....
België …. We komen nog niet!!! Wat een ontgoocheling!!

Een uurtje nadat we gisterenavond het heuglijke nieuws op de blog hadden gezet (dit nieuws had Els via een SMSje gekregen van HKM) was het even serieus schrikken na een nieuw telefoontje van Els: men liet ons weten vanuit België dat de Belgische overheid niet toelaat dat de Nederlandse ambassade (hier in Almaty) ons visum zou uitreiken. Het visum zou door de Belgische ambassade in Moskou moeten uitgeschreven worden. Blijkbaar kon de Belgische ambassade in Moskou geen toestemming verlenen aan de Nederlandse om het visum uit te schrijven en wilde de paspoorten in Moskou hebben. Dit zou in elk geval weer een flinke vertraging opleveren! Onze dames van HKM zijn dan ook druk in de weer geweest een oplossing uit te werken! Even later kregen wij het verlossende telefoontjes dat het okee is en we naar de Nederlandse ambassade kunnen gaan hier in Almaty om ons visum te laten uitschrijven om zondag te kunnen vertrekken.
Deze morgen (vrijdag) afgesproken met Karen en Els om samen naar de ambassade te gaan. Daar toegekomen kwam de Nederlandse ambassadrice ons meedelen dat er nog geen bevestiging was toegekomen . Wel via België vernomen dat het ok is. Ze kon ons nog geen paspoorten meegeven maar zag het wel in orde komen door het feit dat zij de telefonische bevestiging had gekregen vanuit België.. Zij zouden ons opbellen zodra zij de bevestiging hadden..
Terug op ons appartement toch maar verder onze koffers gepakt, gepoetst zodat we morgen een rustige dag konden hebben voor ons vertrek.
Om half vier telefoontje, niet van de ambassade maar van Karen. Wij kunnen niet vertrekken. . We zijn dan samen gekomen bij Karen waar druk over en weer is gecommuniceerd met HKM, over wat nu te doen. Er zal nu een tolk moeten vertrekken naar de Belgische ambassade in Moskou om de documenten te laten bekrachtigen. Deze zal op maandag vertrekken en hoopt terug te zijn op maandagavond of in de loop van dinsdag. Men weet niet of dit mogelijk is in 1 of 2 dgn. We begrijpen er ook niets meer van, morgenvroeg gaan we maar weer een vluchtoptie nemen bij KLM op woensdag 5 december. We eindigen zoals we vertrokken zijn: groen licht, rood licht, weer groen, weer rood… van flexibiliteit gesproken, we kunnen erover mee spreken.
Veel liefs van ons en tot later op deze blog!!
M&M&M-L

donderdag 29 november 2007

EINDELIJK NAAR HUIS !!!!!!!!

Net het bericht gekregen dat voor België alles ok is en dat we naar huis kunnen. Morgenvroeg gaan we langs op de Nederlandse ambassade om onze documenten op te halen alsook het uitreisvisum van Madina. Vandaar gaan we naar het KLM kantoor om onze vluchtoptie van zondag definitief vast te leggen!! We vermoeden in de loop van zondag namiddag aan te komen in Berchem. Morgen na het bezoek aan het KLM kantoor geven we de laatste details van ons vertrek.
Tot ZONDAG!!:-)))

Nog enkele dagen ....


’s Morgens als we uit de vensters vanuit ons appartement kijken worden we geconfronteerd met twee werelden. Aan de voorkant het drukke verkeer, de mensen die naar het werk gaan, vooral de studenten die nog vlug enkele sigaretten of een zakje zonnebloempitten aankopen op de hoek van de straat bij het oude vrouwtje die er dagelijks zit om een paar centjes bij te verdienen. Voor de oudjes is het hier echt niet gemakkelijk. Aan de achterkant de dagelijkse voorbijgangers van de containers, (in de hoop iets bruikbaars te vinden) en de mensen die zich verzamelen om op een goedkope manier aan melk te geraken, zelf opgelegde groenten, die ze onderling te koop aanbieden.
Ondertussen hebben we eindelijk het eerste babyhuis van Madina kunnen bezoeken. Ze zijn er volop aan het renoveren en tussen de bouwwerken in troffen we mooie dierenornamenten. Misschien vandaar Madina's voorliefde voor dieren!! We waren echt blij het bezocht te hebben.
Maandagavond goed nieuws uit België: de documenten zijn op het FCA toegekomen. Dinsdagavond: Sara en Ajgoul hier geweest voor ons de officiële documenten te overhandigen. (geboorte cert., adoptie cert., uitspraak rechtbank, paspoort Madina et..)
Woensdag: zijn we om 10.40u op de Nederlandse ambassade geweest om het uitreisvisum voor Madina aan te vragen. (de onze verliepen op 28 nov. en zijn ook verlengd) Intussen zijn er opties genomen op de vlucht van 2 dec., dus zondag a.s., dinsdag 4dec. en vrijdag 7 dec., daar er een sterk vermoeden is dat het FCA wellicht vrijdag het licht op groen gaat zetten om af te reizen. In het beste geval kunnen we dus zondag al naar huis, maar zullen hier pas 100% zeker van zijn op zaterdag. Duimen maar!!
Van zodra we def. weten op welke vlucht we afreizen laten we dit weten via de blog.
We zijn alvast begonnen ons appartement op te ruimen want na drie maandjes heb je toch heel wat rommel. (zie foto!!..:-) )
Tot zeeeeer binnenkort.
M&M&M-L

maandag 26 november 2007

Weekend!


Afgelopen weekend hebben enkel plaatsen bezocht hier in Almaty City.
Verder zijn we ons stilletjes aan het voorbereiden op onze terugreis. Zo letten we er vb. op dat als we inkopen doen deze zijn voor op korte termijn…
Vrijdags is het hier dan weer de “wasdag”, en het valt dan ook op dat de mensen van het goede weer gebruik maken hun wasgoed droog te krijgen!!
Ook is er een groot contrast tussen het oude Almaty en het nieuwe dat volop in expansie is. De nieuwe gebouwen zijn supermodern.
In het weekend hebben we ons eens ingeleefd in de rol van den "SOS Piet" onder het wakend ook van Madina als assistentie. In tegenstelling tot in het begin begint ze het geweldig te vinden om het allemaal te bekijken van op afstand . Wel te verstaan het proeven tussendoor.

PS: Anita, (buren) van harte beterschap en dat je vlug terug thuis mag zijn!!
Tot volgende blog

Liefs

M&M&M-L