donderdag 9 augustus 2007

Vertraging invitaties en laatste nieuws vanuit Kazakhstan!

We hebben net vernomen dat er op 18 augustus verkiezingen zijn in Kazakhstan. Hierdoor zullen er GEEN invitaties opgemaakt worden door het departement van educatie in Almaty. Na de verkiezingen start men terug met het opmaken van de invitaties die dan doorgestuurd gaan worden naar het ministerie van buitenlandse zaken in Astana. Hierna zal de consul in Brussel deze ontvangst moeten bevestigen, waarna we ons visum kunnen aanvragen op de ambassade. Dit valt natuurlijk erg tegen maar het is niet anders. Voorlopig voorzien we ons vertrek einde augustus, begin september!

woensdag 8 augustus 2007

"Voorlopige" stand van zaken

Allereerst hartelijk dank aan de collega's van Marcella voor de mooie verrassing, de attenties en het oprecht gevoel van meeleven met onze adoptie.

Wat betreft onze adoptie kunnen we nu wel stellen dat "adopteren" wil zeggen: alles wat met planning te maken heeft overboord gooien.. Als gevolg van de voorbereidingen van verkiezingen in Kazakhstan loopt alles een beetje vertraging op. De invitatie kan dus elk moment toekomen, waarna we beiden bij de consul in Ukkel verwacht worden voor een persoonlijke ontmoeting, en het afstempelen van onze reispassen. Hierna kunnen we afreizen naar Almaty. Of dit nog op 13 augustus zal zijn is afwachten. Kwestie van nog een beetje geduld te hebben ...