zaterdag 15 september 2007

Ons 2é bezoekje aan het weeshuis.


Vandaag zijn we op bezoek geweest tussen 10u en 12u. Ons Madina werd in de bezoekersruimte weer als eerste binnengebracht. Onmiddellijk liep ze met haar armpjes open naar Marcella toe. Een fantastisch gevoel voor ons beiden. Vandaag was ze wel wat stiller dan gisteren. Het speelgoed interesseerde haar niet erg veel. Blijkbaar had ze vandaag enkel behoefte aan een knuffel en geborgenheid. Hier valt zeker nog veel op in te halen voor haar. Ook leek het dat ze wat koorts had en ze hoestte enkele keren zwaar. Ze heeft de hele tijd bij Marcella op schoot gezeten en voelde zich daar in haar element. Als Marcella Madina voorstelde om naar haar papa te gaan strekte ze ook al haar armpjes naar mij... Voor ons is dit al een hele geruststelling, de klik is er volgens ons helemaal. Dit bleek nogmaals toen de nanny haar kwam ophalen en zij een pruillip toonde en bijna aan het wenen ging. Op dat moment draaide ze zich naar Marcella toe om opgenomen te worden. Toen verscheen er ook een grote pruillip op Marcella haar gezicht en ik merkte dat ze zich sterk moest houden. We beseffen dat het dagelijks afscheid moeilijker en moeilijker gaat worden voor ieder, maar ja, hier moeten we doorheen. Nu wachten op maandag voor het volgende bezoek!!


Denise, Koen, Gerty, Stef, Riet, Dirk: houd er de moed zeker in want het is allemaal de moeite waard geweest. We hopen dat het afreizen voor jullie niet meer ver af is.


Even de andere adoptie ouders voorstellen:

Donald en Els en adoptiezoontje van 2005 Jermik hebben u een dochterje Isaura, 13mnd.

Stefan en Hilde en adoptiezoontje Berik (2005) hebben nu een dochtertje Alma van 20mnd.

Karen, alleenstaande moeder heeft een dochtertje Estee, 13mnd.

Nancy en Douglas hebben een zoontje Kaiser, 12mnd.

Nadia en Koen hebben een zoontje van 12mnd.


Foto speciaal voor babouscka: ma'ke, je hebt er lang op moeten wachten, het is een prachtig meisje, ze is geboren op 28 mei in 2005. Ze is nog zeer klein en heeft vooral veel liefde en warmte nodig.


Momenteel lukt het ons niet om onze gewone mail via telenet te openen, Marcella wil ook zeker de groeten doen aan de gasten van het D.C. Mathie ook aan de collega's die alles zo leuk opvolgen.


Veel liefs van ons en tot morgen

M&M&M

vrijdag 14 september 2007

Hier is ze dan!


Lieve mama, metertjes, familie, collega's, vrienden en buren.

Na de stresserende dag van gisteren (dan wel, dan weer niet, dan weer wel..zo tot 18.00u) eindelijk vandaag ons eerste bezoek aan het weeshuis om 10.00u. Samen met de andere adoptieouders hebben we aan het weeshuis in spanning 2 uren moeten wachten op de directrice en hoofdarts. Binnen werden we ontvangen in een grote verzorgde ruimte. In een rij naast elkaar wachten wij in spanning op onze kindjes. Na een kwartiertje, kwam samen met haar nanny, een klein meisje binnen gewandeld. Beetje angstig, niet goed weten wat er ging gebeuren. En ja. Wij herkenden haar onmiddellijk. Onze Madina-Lisa. Marcella heeft haar onmiddellijk opgepakt. Een ontlading van emoties. Een prachtig moment voor ons om nooit meer te vergeten. Het contact zat helemaal goed. Ze heeft ons direct aanvaard. Armpje om ons heen gelegd, en ze bleef ons maar aankijken. Ze heeft zelfs enkele keren goed gelachen.

Een kindje om nooit meer los te laten. Nu is het voor ons eindelijk werkelijkheid. Papa Mathie, mama Marcella en onze Madina-Lisa....ongelooflijk!

Na een half uurtje is haar nanny haar terug komen halen. Het afscheid was nier prettig voor ons en we kijken al uit naar morgenvoormiddag waar we haar weer zullen ontmoeten tussen 10 en 12 uur.

Deze namiddag hebben we heel veel naar de genomen foto's gekeken en vannacht zullen we zeker dromen van haar.

Liefs van ons drietjes en tot morgen.


(Chris M: het adres is: Baitursynova street nr 70, appart. 25, Almaty Kazachstan.

donderdag 13 september 2007

Bezoek weeshuis

Jammer, jammer, jammer, het geplande bezoek aan het weeshuis is uitgesteld tot morgen wegens een inspectie van de overheid in het weeshuis. Ons geduld wordt nogmaals op de proef gesteld.
Om onze zinnen wat te verzetten hebben we vandaag een museum bezocht en het appartement eens grondig gepoetst, was echt nodig, vuil en nog eens vuil..
We zijn net terug van het afscheidsetentje met Annemie, onze coördinator uit België. Zij vetrekt morgenvroeg terug richting Beerse. Ze heeft enorm veel voor ons hier gedaan, want afspraken worden hier nog aleens anders beleefd. We vragen ons af hoe we het hier hadden moeten organiseren zonder haar. Bedankt Annemie!
De volgende afspraak is dat we morgenvroeg omstreeks 10.00u het eerste contact zullen hebben met ons Madina. Duimen maar weer, we lopen hier op de toppen van onze tenen, en het humeur wordt navanant....
Vandaag gaan we eens vroeg slapen want we hebben het echt wel nodig.
Al jullie reacties op onze blog brengen voor ons enorm veel steun, kunnen we wel echt gebruiken.
Slaapwel en tot morgen..... met het eerste fotootje van Madina!

woensdag 12 september 2007

Eindelijk nieuws vanuit Kazakhstan

Pas internetverbinding kunnen maken, gaat heel traag.
We beginnen meteen met het belangrijkste nieuws. (rest komt later)
Gesprek op het ministerie van Educatie hebben we gehad. Daarna diende dit dossier gefaxt naar K&G in Brussel die vandaag hun goedkeuring hebben gegeven voor de definitieve adoptie. Schitterend, dit betekent dat we morgen het weeshuis gaan bezoeken. En ja, we hebben ondertussen een fotootje van ons dochtertje gekregen. Ontroerend mooi.. het is een echt Kazachs meisje, zwarte haren en donkere oogjes, een echt poppetje waar we nu al heel trots op zijn. Ze noemt Madina-Lisa.
Na ons bezoek aan het weeshuis zullen we een foto van haar op de blog proberen te plaatsen. Het blijven voor ons nog spannende en emotionele uren!
Voor de rest is het hier in Almaty nog zeer warm, zeer zeer druk en chaotisch verkeer. Je kan hier wel bijna alles kopen, het eten valt hier reuze mee. De appartementen zijn hier ontzettend duur en de huur is niet in verhouding tot het comfort. De dagen vliegen om want van uur tot uur stellen zich nieuwe verrassingen.
We zijn nu net terug van de voetbalmatch België - Kazakhstan. (2-2) Nu gaan we proberen wat te slapen en dat het vlug morgen mag zijn.
Liefs van ons,
M&M&M...