woensdag 20 juni 2007

Wat vooraf ging in het kort:

Einde 2005 aanmelding en registratie bij VCA. (K&G) Na inschrijven ontvingen we een dossiernummer en werden doorverwezen naar het regionaal voorbereidingscentrum, voor ons het VCOK te Hasselt.
2006: Na het volgen van de verplichte voorbereidingscursussen ontvingen we hiervoor een attest. Na ontvangst van dit attest konden we bij de griffie van de jeugdrechtbank van Tongeren een aanvraag van geschiktheidsprocedure opstarten. Deze beveelde op haar beurt een maatschappelijk onderzoek bij de dienst in de betrokken provincie. Na het afsluiten van dit M.O. konden we dit verslag, opgesteld door een maatschappellijk werkster en psycholoog inkijken op de jeugdrechtbank.
Ook dienden we in deze periode een medisch attest van ons beiden voor te leggen aan de betrokken instantie. Na dit alles vond er een hoorzitting plaats op de jeugdrechtbank waardat de jeugdrechter tevens haar geschiktheidsvonnis kenbaar maakte.
2007: Na het vellen van dit vonnis stelde het O.M.een verslag op voor het herkomstland. Een afschrift hiervan bezorgde de griffier aan het FCA in Brussel. (fed. centr. overheid)
Ondertussen werd er door ons een keuze gemaakt aangaande de adoptiebemiddeling. Voor ons werd dit de erkende adoptiedienst "Het Kleine Mirakel" te Beerse. Na de samenstelling en vertaling van het volledige adoptiedossier (alle doc. dienden gewettigd door de burgemeester en notaris) en de nodige apostilles van het ministerie en ambassade wordt dit opgestuurd naar Kazakhstan.
Vanaf heden: Vanaf dan is het wachten op de invitatie van dit land waarna het vertrek spoedig kan gebeuren. Kazakhstan verwacht dat de kandidaat adoptieouders 9 weken in hun land verblijven. Alle rechtbankprocedures zullen in Kazakhstan dienen te gebeuren.