donderdag 15 november 2007

Notaris bezoek!

De sneeuw is helemaal verdwenen en het is hier momenteel grijs, grauw weer. We verwachten de komende dagen zonniger weer, maar ‘snachts gaat het koud worden. De wegen zijn op vele plaatsen superglad vanwege de uitlaat van de auto’s. Dagelijks rijdt er hier een watertank die de straten zuiver spuit. Vaak opletten dat je zelf geen natte douche krijgt. We maken regelmatig mee dat de auto’s gaan schuiven aan de kruispunten en staan er van versteld dat er zo weinig ongelukken gebeuren.
De dagen zien er gevuld uit. Madina is onze dagelijkse wekker. Stipt 7.3O kruipt ze in ons bed en met de woorden “èèten” krijgt ze ons er wel uit. (een van de spontane woordjes Nederlands!) Als het weer het toelaat gaan wij zoveel mogelijk naar buiten met haar. Tussendoor maken wij tijd voor de kook, was en strijk. ‘s Middags heeft ze nog nood aan haar middagdutje. Wat betreft haar taalgebruik: ze praat en zingt veel in haar eigen, in een voor ons onverstaanbaar taaltje. Ze begrijpt wel al veel dingen in het Nederlands, maar kent zelf nog maar enkel woordjes. De laatste tijd is Madina minder geïnteresseerd in haar speelgoed, maar geniet enorm van het luisteren naar de liedjes die we voor haar zingen. Ze doet de bijhorende gebaren na, haar mimiek is schitterend.
De laatste tijd noemt ze iedereen die lief tegen haar is mama, en heeft ze het soms moeilijk als deze mensen vertrekken. Ook in het weeshuis werden de nanny’s met mama aangesproken, dus voor haar nog steeds verwarrend!
Marcella heeft deze week de kapper opgezocht: Prijzen zoals thuis, resultaat……geslaagd.Vandaag moesten wij bij de notaris zijn om 1O uur voor nog wat documenten te ondertekenen. Fijn om nog eens iedereen bij elkaar te zien maar het lange wachten was er minder leuk aan. Pas om 13.00u terug op ons appartement. Morgen worden wij opnieuw verwacht bij de notaris . Hopelijk duurt het dan niet meer zo lang als vandaag. Vandaag is trouwens de beroepsperiode afgelopen voor ons.

PS: Inge D: pakje maandag toegekomen, super!! Chris en Leen M: brief toegekomen. Kathleen D: Aachense lekkernijen waren een echte energiebom, opkikker… was nodig!

maandag 12 november 2007

Kok Tobe!


Zaterdag een kort bezoekje aan Karen en Estee. Daar ontmoetten we Els met Isaura en nog 2 onlangs aangekomen adoptie mama’s. Het weer was nog koud, winters, en zijn op tijd naar huis gegaan. Om 18.00u is het hier trouwens pikdonker en vertoef je best niet meer op straat!
Zondag een uitstap naar Kok Tobe. Deze plaats bereik je met de kabellift. Het is daar heel aangenaam vertoeven, een ander zicht op Almaty City en de bergen. De lucht is er merkelijk beter. Voor de kinderen een speeltuintje en pluimvee, eveneens restaurantjes en souvenirwinkeltjes.
Vandaag staat de kapper op het programma …..
Veel liefs en tot volgende blog
M&M&M-L.