donderdag 22 november 2007

Het Justitiedepartement

Dinsdag voormiddag te voet vertrokken naar Arbat (autovrije straat) om nog enkele souvenirs aan te kopen. Het was mooi weer en een rustige sfeer. Madina heeft hier eens goed kunnen stappen, aan de hand van mama of papa, maar het liefst nog helemaal alleen. En genieten dat ze doet van deze vrijheid!
In de late namiddag zijn we nog vlug even Koen en Denise een goede terugvlucht gaan toewensen.
Woensdag hebben we maar weer eens de Kazachse mentaliteit mogen ondervinden. Er was afgesproken om allen te verzamelen a/h appart. Van Karen. Vandaar zou men ons om 10.00u komen oppikken om ons naar het justitiedepartement te brengen. 10.00u werd uiteindelijk 10.45u en in het busje bleek plaats te zijn voor 6 personen terwijl we met 10 volwassenen en 6 kindjes waren. Er werd druk op en af getelefoneerd en uiteindelijk kwam de oplossing dat ze ons in 2 keer zouden vervoeren. Op het justitiebureau hebben we amper 1 minuut nodig gehad om het adoptiecertificaat te ondertekenen, maar daarna kon men ons niet meer terug rijden naar ons appartement, er waren ander dingen belangrijker blijkbaar… Ondertussen kunnen we er al mee lachen. Alweer een stapje verder. Wel blijft het nog voor ons onduidelijk wanneer we juist zullen vertrekken naar België, (vorige week leek het er even op dat we 1 week eerder zouden terug reizen, maar deze week ziet het er weer anders uit) er moet toch nog van alles geregeld worden en begrijpen dat ook wel! De afspraak op de Ned. Ambassade gaat voor ons volgende week woensdag door, en kunnen dan wellicht een betere kijk krijgen op onze terugreis.
Nu genieten van de modeshows die Madina hier voor ons opvoert. Zich verkleden in de gekste dingen vindt ze super!! …. En rommel maken. Echt speelgoed is momenteel niet aan haar besteed, een bloes van mama, pantoffels van papa, een kartonnen doos, lege drankbussen, als ze er maar rommel kan insteken en op kan trommelen is het goed.:-))
Zo, tot volgende blog
Liefs
M&M&M-L.
PS: 2 fotootjes speciaal voor tjotja en djadja aan zee…

maandag 19 november 2007

Naar de bergen.


De voorbereidingen voor Kerstmis zijn bezig. Grote kerstbomen op de pleinen, de kerstversieringen uitgestald in de grootwarenhuizen, feestkleding voor de kleinsten, zefs kerstmanpakjes in de vorm van kruippakjes…
Zoals vele Kazachen in het weekend doen, werd ook voor ons een uitstap naar de bergen georganiseerd, samen met enkele van onze mede adoptieouders. Eens buiten de stad wordt je met een totaal ander Kazachstan geconfronteerd. Mooie berglandschappen, steppen, schapendrijvers te paard, eenvoudige dorpjes en kleurrijke groenten / fruitmarktjes. Aangekomen op onze eerste bestemming, hebben we een flinke wandeling in de bergen gemaakt over moeilijk begaanbare paden, enkele riviertjes en een waterval bezocht. Een plaats met mooi zicht op de besneeuwde bergtoppen. Op de terugweg kwam een riviertje goed van pas, enkele wasjes van Madina’s kleertjes gedaan. (onze bezorgdheid over Madina’s reisziekte werd bevestigd, zowel tijdens de heen - als terugreis heeft zij de nadelen hiervan ondervonden, ocharme, ze werd echt ziek in het busje, eenmaal uit het busje fleurde ze weer helemaal op) Eenmaal terug beneden ging onze tocht verder richting forellenvijvers, waar we gelegenheid kregen om enkele visje te vangen voor de barbecue. Daar het er merkelijk kouder was hebben we de lunch kort gehouden en zijn terug richting ons verwarmd busje gegaan. Wat verder hebben we even halt gehouden aan enkele bezienswaardigheden. Voor Madina en ons een aangename manier om ook eens kennis te maken met een ander gedeelte van Kazachstan.
PS: Wendy & Christof: doopsuiker aangekomen, heel leuk, bedankt! M-L lust het wel... wij maar denken dat ze geen zoete dingen lust!! Ruben, een prachtig kereltje, en zoals we zien ook twee heel fiere zusjes!! Nogmaals proficiat.

Tot volgende blog

Liefs

M&M&M-L.