dinsdag 6 november 2007

Een blij weerzien!








Drukte met de herfst. Dagdagelijks worden de afgevallen bladeren met bezems bijeen geveegd, opvallend door oudere mensen. In de omgeving van sommige scholen worden de studenten hiervoor ingezet!
Zondag namiddag is Karen met Estee op bezoek geweest. Een tijdje later ging de bel … en wie stond er voor onze deur: … Denise en Koen, onze adoptievrienden uit Limburg, net aangekomen. Het was een blij weerzien en we hebben een gezellige middag babbel gehad. Ons Madina had al snel een oogje op Koen!! Leuk om die twee bezig te zien…voor ons fijn te weten dat ze contact begint te zoeken en zich niet meer zo vastklampt aan ons in haar vertrouwde omgeving. De vorige weken merkten we dat als iemand contact zocht met haar, ze zich direct vastklampte aan Marcella of mij. We zien ze weer wat verder evalueren in de positieve zin. Buitenshuis loop ze al vrij rond in haar vertrouwde speeltuintje, maar het vrouwtje dat ze elke dag ziet mag toch niet te kort in haar buurt komen!
Maandag zijn we met Denise en Koen inkopen gaan doen voor hun verblijf hier. Daarna zijn we naar het KLM boekingskantoor geweest en hebben een zetel gereserveerd voor Madina op onze vlucht. Het is een fijn gevoel te weten dat we met 3 naar huis komenJ) De voormiddag hebben we afgesloten met een etentje in een plaatselijk restaurantje, voor ons Madina de eerste keer buitenshuis eten. Het viel reuze mee. Ze genoot van de bestelde soep met brood. Deze werd doorgespoeld met een flink glas warme melk!! Op de terugweg zijn we langs het postkantoor geweest voor een postpakje op te halen, ze beginnen ons daar al te kennen, grappig!
Met Madina proberen we een normaal gezinsleven op te bouwen, maar merken dat het heel rustig aan moet gebeuren en geven haar de nodige tijd hiervoor. Bij nieuwe situaties lijkt het allemaal goed te gaan, maar ’s nachts merken we aan haar onrustig slaapgedrag dat ze nog tijd nodig heeft. Dagelijks ontdekken we weer nieuwe dingen bij haar, ze is enorm leergierig en staat werkelijk open voor alles. Ze heeft een willetje en wil dan ook zoveel mogelijk zelf doen. Het is voor ons een echt schatje en leuk om haar zo dagelijks bezig te zien.

PS: Dirk & Kathleen&kids: pak aangekomen, super! Brieven Chris M blijven toekomen … abonnementje!!.. We vernamen dat Els is toegekomen in Karaganda. Nu wachten we nog op nieuws van onze dorpsgenoten, Frank en Vera!! We duimen voor hen op een spoedige afreis.

Liefs en tot volgende blog
M&M&M-L.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

hallo gedrietjes hier zijn we dan weer zo te zien vallen daar de blaatjes ook zoals hier als jullie terug zijn is alles grijs en nu beginnen de lange warme en gezellige avonden met jullie drietjes samen altijd wel iets te doen we zien er al naar uit dat de tijd toch snel voorbij gaat fijn dat ge veel contact hebt met de andere ouders verder alles oke hier nog vele groetjes van ons allen tot gauw

Anoniem zei

Hallo Lieve Madina-Lisa, Marcella en Mathie,

We zijn zo blij dat jullie daar in Almaty zo af en toe bekende over de vloer krijgen, dat geeft zo een thuis gevoel!
Zoals we al vaak hebben geschreven,
de mooie foto's spreken voor zich. Madina-Lisa ziet er zo gelukkig uit met jullie, zo een prachtige ouders.
Geniet nog maar zo lang jullie kunnen, eenmaal thuis vallen alle plooitjes in elkaar en wordt alles enkel nog maar beter en mooier!
Lieve groetjes,
Irene en Guy

Unknown zei

Hallo jullie drietjes

Hier is het ook somber en grijs.
Het lukt jullie wel goed om de tijd om te krijgen. Ook leuk dat jullie regelmatig gezelschap hebben. Inderdaad, de foto's spreken voor zich, Madina-Lisa bloeit open, en dat zal steeds beteren.
Geniet er maar van, groetjes van ons allen.

Anoniem zei

Hallo familie Donders,
mooi om te lezen dat het met Madina-Lisa zo goed gaat.Is trouwens ook heel goed aan de foto's te zien.En al een oogje op Koen...hou het maar goed in de gaten!En voor jullie is er ook afwisseling ( bezoek). Ik zou ook zo willen komen,maar...
Een zitje meer in het vliegtuig reserveren zal voor jullie, lieve ouders,wel een super-gevoel geven.
Dikke knuf en XXX
Josee en Polly

Anoniem zei

Hallo,

Wat een fantastische foto's alweer...
De leergierigheid van jullie dochter en haar openheid hebben jullie perfect op foto vastgelegd...
En een echt meisje...zo met die kralenkrans...Wees gewaarschuwd! Grapje...
Jullie stralen trouwens ook weer en hebben duidelijk de smaak te pakken!
Leuk dat jullie zo'n goede contacten hebben met de anderen, dat zal jullie èn hen enorm sterken...
Het is hier inderdaad ook somber weer, maar door jullie prachtverhalen zijn we dat snel vergeten...

groetjes en tot gauw,
Danny, Carine, Janne en Floor.