vrijdag 19 oktober 2007

Sanitair probleem opgelost!


Donderdagmorgen: slechte nacht achter de rug. Madina erg onrustig geslapen, tot 5x toe uit en in bed. 's Morgens werd ze al om 07.00u wakker door het gerommel van de huisbaas die met siliconen te kitten aan de sifon ons sanitair probleem trachtte op te lossen. De avond tevoren was hij al langs geweest om eens te kijken wat er scheelde. Het echte probleem diende opgelost te worden door "specialisten". Om 11.00 in de vm arriveerde een stevige Russische dame met dochterlief. Man, man, die ging te keer: ze draaide er geen doekjes rond en vloog onmiddellijk met de armen in de wc, daarna vroeg ze naar een plastiek zak met wat oude handdoeken, maakte er een grote prop van, begon op en neer te slaan in de volle wc.... na enkele stevige slagen was het euvel opgelost, wonderbaarlijk.... wij maar eerst producten aankopen, ze waste haar handen met waspoeder (volgens haar de beste zeep) en presenteerde de rekening!!

Om 11.00u arriveerde de postvrouw met het pakje van Chris. Weer leuk:-)

Op al dat bezoek reageerde Madina zeer goed, wel vanop afstand. 's Middags was ze ontzettend moe, en het was ons tot nu toe niet gelukt om haar een middagdutje te laten doen. Na wat aandringen heeft Marcella haar toch op haar schoot in slaap gekregen, en wel tot 16.00u, had ze wel in te halen. Na het 4 uurtje zijn we buiten gaan schommelen met haar en Marcella's voorstel om de buggy hierbij te betrekken had succes, na wat racen met haar begon ze het hoe langer hoe leuker te vinden. Nu afwachten hoe ze vandaag hierop gaat reageren. Voor ons zou het gemakkellijk zijn mocht ze er af en toe willen inzitten. (voor wat langer te kunnen gaan wandelen..)

Het badje 's avonds heeft een groot succes, in het begin wou ze er enkel instaan, maar nu wordt het een opgave om ze eruit te krijgen, ze vindt het heerlijk om samen met cocco (haar eendvriendje) in bad te zitten.

We vermoeden zeer sterk dat Madina toch al in gewicht is toegenomen, (zeker te zien na al wat die kan eten, ongelooflijk) in tegenstelling tot ons, daar vliegen de kilootjes er echt vanaf, maar halen we thuis wel terug in!

Zo, veel liefs van ons en tot...

M&M&M

woensdag 17 oktober 2007

Het maagvirus heeft dan toch toegeslagen...

Na de nummerke 3 van onze collega adoptie ouders, was het nu de beurt aan Marcella en ikzelf om te mogen ondervinden wat dat virus met een mens kan doen. Marcella is sinds eergisterenavond werkelijk doodziek geworden. Braken, braken en nog eens braken. Ze heeft voortdurend boven de pot gehangen, ocharme... Met mezelf was het niet zo erg gesteld maar heb ook enkele malen boven de pot hangen braken. Madina heeft er gelukkig geen last van. (tot nu toe..) Ik heb me dan de hele dag bezig gehouden (terwijl Marcella plat in bed lag) met eten maken, wat spelen met Madina... viel heel goed mee. Ons Madina heeft ook al een karaktertje, als ze iets echt niet wil laat ze dit duidelijk weten op haar manier, heel hard wenen, decibellen hoog!! Maar, ze is een ontzettend lief meisje. Ook kan ze zich goed alleen bezig houden, papa en mama moeten wel in de buurt zijn, anders roept ze wel. Haar blauwe schoentjes wil ze voor geen geld van de wereld nog uitdoen, ze wil er zelfs mee gaan slapen, hebben dat voolopig tegen kunnen houden... Een middagdutje doen wil ze ook niet meer. Voordeel is dat ze de ganse nacht doorslaapt, en opstaat met een goed humeur. Dan volgt er ochtendgym. Benen in de lucht ...

Ons toilet en afwasbak lopen niet meer af, alles is met elkaar verbonden. Trekken we de WC af, komt het er in de afwasbak uit, en omgekeerd. Ze zouden iemand langs sturen, hoe rapper hoe liever wat ons betreft...


PS: Kristien: Marcella heeft eens goed moeten lachen met... kan zich hier toch wat bij voorstellen:-)) De brief van het werk is vandaag per DHL verstuurd naar het MPI. Zou 4dgn onderweg zijn.
Guy & Irene: kaartje nog niet toegekomen!


Liefs en tot volgende blog

M&M&M

maandag 15 oktober 2007

Leuk met ons drietjes
Onze eerste dagen als gezinnetje zijn zeer fijn verlopen. Binnenshuis heeft ze zich al enorm goed aangepast aan haar nieuwe situatie. Ze houdt zich bezig met heel eenvoudige dingen als, kribbelen op papiertjes, papiertjes verfrommelen, van de ene plaats naar de andere lopen, van de mama naar de papa, et.. Het slapen gaan gaat goed. 's Middags lukt het wel niet. Ze slaapt van 07.30u 's avonds tot 07.30u 's morgens. Ook gaat ze zonder problemen op het potje. Nu en dan gebeurt er een ongelukje, maar dit nemen we er graag bij.


De taken binnenshuis zijn nu echt verdeeld, dwz: Mathie aan het fornuis... en Marcella entertaint Madina..., grapje, het gaat echt goed!


Ons Madina heeft ook talenten, net als haar mama, de muren hebben al kennis mogen maken met de kleurpotloden. Blij dat ik thuis voorlopig niet meer zelf hoef te schilderen!!


Buitenshuis is het nog wennen voor haar, zoveel indrukken die voor haar nog vreemd zijn, de tram, vele auto's, mensen, lawaai, zelfs de zon in haar oogjes is ze niet gewoon. We doen het langzaam aan om hieraan te wennen. Van in de buggy te gaan zitten is voorlopig totaal geen spraken, afwachten, niets forceren!


Als besluit kunnen we enkel maar herhalen dat we echt genieten van ons drietjes, we beseffen heel goed dat we deze periode nooit meer in ons leven gaan mee maken.


Tot volgende blog


Liefs


M&M&M