donderdag 15 november 2007

Notaris bezoek!





De sneeuw is helemaal verdwenen en het is hier momenteel grijs, grauw weer. We verwachten de komende dagen zonniger weer, maar ‘snachts gaat het koud worden. De wegen zijn op vele plaatsen superglad vanwege de uitlaat van de auto’s. Dagelijks rijdt er hier een watertank die de straten zuiver spuit. Vaak opletten dat je zelf geen natte douche krijgt. We maken regelmatig mee dat de auto’s gaan schuiven aan de kruispunten en staan er van versteld dat er zo weinig ongelukken gebeuren.
De dagen zien er gevuld uit. Madina is onze dagelijkse wekker. Stipt 7.3O kruipt ze in ons bed en met de woorden “èèten” krijgt ze ons er wel uit. (een van de spontane woordjes Nederlands!) Als het weer het toelaat gaan wij zoveel mogelijk naar buiten met haar. Tussendoor maken wij tijd voor de kook, was en strijk. ‘s Middags heeft ze nog nood aan haar middagdutje. Wat betreft haar taalgebruik: ze praat en zingt veel in haar eigen, in een voor ons onverstaanbaar taaltje. Ze begrijpt wel al veel dingen in het Nederlands, maar kent zelf nog maar enkel woordjes. De laatste tijd is Madina minder geïnteresseerd in haar speelgoed, maar geniet enorm van het luisteren naar de liedjes die we voor haar zingen. Ze doet de bijhorende gebaren na, haar mimiek is schitterend.
De laatste tijd noemt ze iedereen die lief tegen haar is mama, en heeft ze het soms moeilijk als deze mensen vertrekken. Ook in het weeshuis werden de nanny’s met mama aangesproken, dus voor haar nog steeds verwarrend!
Marcella heeft deze week de kapper opgezocht: Prijzen zoals thuis, resultaat……geslaagd.Vandaag moesten wij bij de notaris zijn om 1O uur voor nog wat documenten te ondertekenen. Fijn om nog eens iedereen bij elkaar te zien maar het lange wachten was er minder leuk aan. Pas om 13.00u terug op ons appartement. Morgen worden wij opnieuw verwacht bij de notaris . Hopelijk duurt het dan niet meer zo lang als vandaag. Vandaag is trouwens de beroepsperiode afgelopen voor ons.

PS: Inge D: pakje maandag toegekomen, super!! Chris en Leen M: brief toegekomen. Kathleen D: Aachense lekkernijen waren een echte energiebom, opkikker… was nodig!

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo lieve Marcella,Mathie en Madina-Lisa,
fijn te horen dat jullie het goed maken,en nog leuker dat jullie dochtertje graag zingt.Handjes draaien kan ze in ieder geval toch al goed.Oefen maar iedere dag, dan kunnen jullie, eenmaal thuis samen optreden.Zal gezellig worden.
Kapsel geslaagd!!!
Nog vele knusse momenten samen,
lieve groetjes en XXX
Josee en Polly

Anoniem zei

Dag lieve Madina-Lisa, Marcella en Mathie,

Fijn dat de beroepsperiode voorbij is. Dit is weer een zorg minder en een stap dichter naar huis!
Zo te zien is jullie dochtertje zeer pienter. Ze leert snel.
We vinden het fijn dat jullie zo een hechte band met elkaar hebben daar in Almaty.
Kapsel zeer mooi, hadden liever een plaatselijk kapsel gezien, maar dat is voor een andere keer misschien?????
Lieve groetjes en dikke kussen
Irene en Guy

Anoniem zei

T'is hier het zelfde als bij jullie de was, plas, strijk alle dagen the same. Het heeft hier ferm gevroren maar door de dag is het wel mooi zonnig. Amuseer u nog en zing nog vele liedjes.

groetjes,Sonja en Louis.

Anoniem zei

hallokes

hoop dat ze er in het koude weer iets aan heeft...
tis wel een keigeinige foto!

ik sluit me aan bij nonk guy en tante irene: een kazakhs kapsel (bloempotteke) was misschien ook nie mis geweest op de foto, tante :-)

grtz
inge

Anoniem zei

hallo Mathie Marcela en lieve kleine Maina goed om te zien en te horen dat het bij jullie goed gaat ben net terug van het werk en dacht eventjes nog eens kijken hoe het ginder gaat hier ook mooi en koud weer we mogen niet klagen verder verder gaat het hier zijn gewone gangetje geen nieuws goed nieuws he het einde is nu toch in zicht we kijken met vreugde uit naar jullie thuiskomst en zeker om de kleine Madina te ontmoeten nu ga ik slapen voor jullie zit dat er bijna op he vele groetjes en een dikke knuffel

Anoniem zei

Hallo,jullie zien er echt knap en gelukkig uit!Heerlijk om zo alles te kunnen opvolgen.
Kennen jullie de teksten van de kinderliedjes nog? Heerlijk om je terug in die tijd te verplaatsen en het houd je jong! Het zal fijn zijn om jullie terug te zien , wij kijken er echt naar uit!
Tot vlug en vele knuffeltjes uit Opglabbeek ( J.C. en iedereen van het thuisfront)