maandag 19 november 2007

Naar de bergen.






De voorbereidingen voor Kerstmis zijn bezig. Grote kerstbomen op de pleinen, de kerstversieringen uitgestald in de grootwarenhuizen, feestkleding voor de kleinsten, zefs kerstmanpakjes in de vorm van kruippakjes…
Zoals vele Kazachen in het weekend doen, werd ook voor ons een uitstap naar de bergen georganiseerd, samen met enkele van onze mede adoptieouders. Eens buiten de stad wordt je met een totaal ander Kazachstan geconfronteerd. Mooie berglandschappen, steppen, schapendrijvers te paard, eenvoudige dorpjes en kleurrijke groenten / fruitmarktjes. Aangekomen op onze eerste bestemming, hebben we een flinke wandeling in de bergen gemaakt over moeilijk begaanbare paden, enkele riviertjes en een waterval bezocht. Een plaats met mooi zicht op de besneeuwde bergtoppen. Op de terugweg kwam een riviertje goed van pas, enkele wasjes van Madina’s kleertjes gedaan. (onze bezorgdheid over Madina’s reisziekte werd bevestigd, zowel tijdens de heen - als terugreis heeft zij de nadelen hiervan ondervonden, ocharme, ze werd echt ziek in het busje, eenmaal uit het busje fleurde ze weer helemaal op) Eenmaal terug beneden ging onze tocht verder richting forellenvijvers, waar we gelegenheid kregen om enkele visje te vangen voor de barbecue. Daar het er merkelijk kouder was hebben we de lunch kort gehouden en zijn terug richting ons verwarmd busje gegaan. Wat verder hebben we even halt gehouden aan enkele bezienswaardigheden. Voor Madina en ons een aangename manier om ook eens kennis te maken met een ander gedeelte van Kazachstan.
PS: Wendy & Christof: doopsuiker aangekomen, heel leuk, bedankt! M-L lust het wel... wij maar denken dat ze geen zoete dingen lust!! Ruben, een prachtig kereltje, en zoals we zien ook twee heel fiere zusjes!! Nogmaals proficiat.

Tot volgende blog

Liefs

M&M&M-L.

10 opmerkingen:

Anoniem zei

hallo Marcella Matthie en kleine Madina zo te zien genieten jullie daar van de mooie natuur en prachtige bergen en grote wandelingen al aan het oefenen voor als jullie terug in Belgie zijn nog even en dan kunnen we jullie en de lieve Madina eens bezoeken hier zijn ze ook bezig met kerstbomen ginder zal het anders zijn dan hier maar ook wel gezelig ieder op zijn manier he hier gaat alles nog steeds zijn gangetje nog vele knuffels van ons allen tot wederhoren

Anoniem zei

Hallokes!!!

Hier ondertussen iets minder koud, mr de eindejaarsdrukte steekt serieus de kop op...
Stijn gaat de laatste week van november al een beetje aan sight seeing doen in Libanon...
Vele kusjes!!!
Inge

Anoniem zei

Hallo jullie drietjes,
vandaag eens heel andere beelden. De omgeving is daar ook wel mooi. En net als hier beginnen ze al goed uit te pakken met de kerstbollen enz...Maar eerst gaan we toch de Sint laten komen.
Madina-Lisa houdt dus ook wel van zoetigheid, een snoepertje dus!!!
Geniet samen nog van jullie verblijf.Dikke kus. Josee en Polly.

Anoniem zei

Hello there, mooie landschappen, prachtige wandelingen zo te zien! Jammer voor Madina dat ze reisziek wordt, probeer haar eens goed vooraan te zetten dat ze voor zich uit kan kijken en niet opzij, dat helpt soms weet ik uit ervaring
( kleine tip, je weet maar nooit)Hier is alles ok met vele downs en weinige ups, maar wij slaan er ons wel door je kan toch niets forceren!Hopelijk op een snel weerzien en vele grtjes en knuffeltjes!J.C.

Anoniem zei

Dag Marcella, mathie en Madina Lisa,

Fijn dat jullie de laatste weken van uw verblijf ginder nog wat kunnen genieten van de prachtige natuur en van de voorbereidende sfeer voor kerstmis. In de Passage is het ook al volop Kerst. Het is er al goed druk. Marcella hopenlijk kun je nog eens langs komen voor alles is uitverkocht.Hahaha.
Groetjes en tot heel achter enkele weekjes.
Tony en Mia

Anoniem zei

hallo daar,fijn dat jullie zo'n mooie uitstappen kunnen maken,zo zien jullie iets van die mooie natuur en heeft Madina heel mooie foto's om naar terug te kijken later.Hier is alles nog ok,de gasten vragen wel regelmatig wanneer Marcella terugkomt...
Vele groetjes en nu kunnen we toch al zeggen "tot binnenkort!"
Roger,Leo,Danielle,Mieke,Amanda en Diane

Anoniem zei

Stom dat pas na Sinterklaas naar hier komt, zoo liééf 'Ck kan niét w8en haar te zien!



Héél veel kusjes

*xXFloor-LaenenXx*

( http://www.aslpage.be/flOorXx )

moeke.josee zei

dag Marcella, Mathie en kleine Madina, zo te zien zijn jullie daar al goed ingeburgerd!! ge gaat het daar nog missen !! (grapje) Ik hoop u alle drie heel vlug eens te ontmoeten want hier duurd het toch wel wat lang. De uitstappen die jullie maken zijn wel heel mooi, of ligt het aan de fotograaf van dienst ? Kleine Madina is ziek in de bus of auto maar dat zal wel beteren als ze thuis is, ze heeft dat ook nog niet veel gedaan he ? Ik hoop jullie spoedig te zien en tot een van de dagen, dikke knuffel Josee Hartl

Anoniem zei

Hallo alle 3,

Floor is me toch weer voor geweest... Ik laat ze maar doen. Hopelijk vinden jullie dit niet erg.

Ik zie dat jullie volop van het mooie landschap genieten. Het was me al eerder opgevallen dat Kazachstan zo'n mooi land is met prachtige bezienswaardigheden en een ontwapenende natuur. Het is ècht leuk dat jullie hier nog volop van kunnen genieten en proeven. Voor Madina is het later ook leuk om naar die foto's te kunnen kijken.
Nu kan het aftellen stilaan beginnen...
Toch fijn om binnenkort weer naar huis te komen. Zo kunnen jullie weer genieten van de Belgische Kerst en het Belgische pruilerige weer. Het heeft ook wel iets... En voor Madina zal deze periode ook een heel festijn worden! Met al die lekkere Belgische snoeperijen en chocloaatjes,... Maar het is alleen maar een lust voor het oog om iemand zo te zien genieten!
Zo, tot gauw en vele groetjes van

Danny, Carine, Janne en Floor.

Anoniem zei

Marcella en Matthie eindelijk heb ik jullie juiste gegevens te pakken. Jullie hebben al een heel eind afgelegd zie ik. Een pracht van een dochtertje krijgen jullie, nog even volhouden en dan als gelukkig gezinnetje richting Belgie. Allerbeste groeten van Thérèse en Jos, tot ziens.