vrijdag 30 november 2007

VAN EEN ONTGOOCHELING GESPROKEN.....




België …. We komen nog niet!!! Wat een ontgoocheling!!

Een uurtje nadat we gisterenavond het heuglijke nieuws op de blog hadden gezet (dit nieuws had Els via een SMSje gekregen van HKM) was het even serieus schrikken na een nieuw telefoontje van Els: men liet ons weten vanuit België dat de Belgische overheid niet toelaat dat de Nederlandse ambassade (hier in Almaty) ons visum zou uitreiken. Het visum zou door de Belgische ambassade in Moskou moeten uitgeschreven worden. Blijkbaar kon de Belgische ambassade in Moskou geen toestemming verlenen aan de Nederlandse om het visum uit te schrijven en wilde de paspoorten in Moskou hebben. Dit zou in elk geval weer een flinke vertraging opleveren! Onze dames van HKM zijn dan ook druk in de weer geweest een oplossing uit te werken! Even later kregen wij het verlossende telefoontjes dat het okee is en we naar de Nederlandse ambassade kunnen gaan hier in Almaty om ons visum te laten uitschrijven om zondag te kunnen vertrekken.
Deze morgen (vrijdag) afgesproken met Karen en Els om samen naar de ambassade te gaan. Daar toegekomen kwam de Nederlandse ambassadrice ons meedelen dat er nog geen bevestiging was toegekomen . Wel via België vernomen dat het ok is. Ze kon ons nog geen paspoorten meegeven maar zag het wel in orde komen door het feit dat zij de telefonische bevestiging had gekregen vanuit België.. Zij zouden ons opbellen zodra zij de bevestiging hadden..
Terug op ons appartement toch maar verder onze koffers gepakt, gepoetst zodat we morgen een rustige dag konden hebben voor ons vertrek.
Om half vier telefoontje, niet van de ambassade maar van Karen. Wij kunnen niet vertrekken. . We zijn dan samen gekomen bij Karen waar druk over en weer is gecommuniceerd met HKM, over wat nu te doen. Er zal nu een tolk moeten vertrekken naar de Belgische ambassade in Moskou om de documenten te laten bekrachtigen. Deze zal op maandag vertrekken en hoopt terug te zijn op maandagavond of in de loop van dinsdag. Men weet niet of dit mogelijk is in 1 of 2 dgn. We begrijpen er ook niets meer van, morgenvroeg gaan we maar weer een vluchtoptie nemen bij KLM op woensdag 5 december. We eindigen zoals we vertrokken zijn: groen licht, rood licht, weer groen, weer rood… van flexibiliteit gesproken, we kunnen erover mee spreken.
Veel liefs van ons en tot later op deze blog!!
M&M&M-L

13 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoe jammer! Jullie moeten enorm teleurgesteld zijn... We duimen voor jullie dat het toch nog snel in orde komt en houden jullie blog verder in het oog!
Sterkte!
Heidi, Peter en Fran

Anoniem zei

Wat een teleurstelling, hopelijk komt alles vlug in orde en kunnen jullie alsnog in de loop van de volgende week terug naar België komen. Jullie moeten de moed maar niet verliezen, heel veel sterkte!
Marleen Janssen - Ter Engelen

Anoniem zei

Hallo,
Wat een teleurstelling!!!
Ik dacht net voordat ik jullie blog ging openen; er zal zeker en vast goed nieuws opstaan.... en nu dit!?
Hopelijk komt alles in de loop van volgende week in orde en is het maar een uitstel van korte duur.
Ik duim alvast voor jullie.
Frank Franssen

Anoniem zei

Anders dan de anderen zeggen,laat t geen teleurstelling zijn. Weet nog hoe moeizaam t vertrek was. En blijkbaar gebeurt nu weer tzelfde. Maar er is 1 groot verschil; jullie keren met een prachtdochter naar huis. En dan moet je maar denken " die paar dagen overleven we wel".

Anoniem zei

oh zeg
ik dacht die zitten al bijna op de vlieger
alle jongens komt er dan geen einde
maar jawel het moet nog allemaal beginnen eens dat jullie hier terug in belgië zijn en die paar dagjes meer of minder daar zullen er nog wel bij kunnen
het zal wel moeten he
jullie hebben al zoveel geduld en moed gehad dus nog maar even volhouden

groetjes jos, els & zoë

Frank en Vera zei

Hallo M-3

Het is toch niet te geloven...
Lang leve de bureaucratie...
Alsof jullie nog niet lang genoeg daar zijn geweest...
Wij leven met jullie mee, en hopen dat de Sint jullie donderdag eindelijk thuis brengt!
Nu heeft het toch lang genoeg geduurd! Maar zo te zien komt dat poetsen dik inorde. Madina die kan er wat van...
Kop, die laatste loodjes kunnen er nog wel bij...
Groeten
Frank en Vera

Anoniem zei

Hallokes!!!


Ook voor ons even sip kijken...
Helaas, we zullen nog een aantal dagen op de kalender moeten schrijven...
Tot binnenkort!

Inge

Anoniem zei

MMM,

De moed toch maar niet verliezen. Jullie hebben al zoveel doorstaan. Het is echt een heeeeel lang verhaal he. Maar nu zullen we u vast en zeker binnen enkele dagen hier bij ons in België hebben. dikke knuffel en tot binnenkort.
Tony en Mia

Anoniem zei

Hallo,
Ik zou zeker niet als een teleurstelling bezien,maar gewoon even een kort uitstel;
Zoals het er nu voorstaat kunnen we het weerzien zeker volgende week plannen;
Duimen doen we zeker,proberen jullie nog veel moed in tespreken.
groetjes

tilly en albert

Unknown zei

Wat een gedoe allemaal. niet te doen.
Gelukkig ziet Madina er nog het plezier van in. Het is grappig haar te zien rondlopen met de borstel. Ze zet er precies ook vaart achter om te vertrekken.

Tot snel en veel succes.
Sarah

Fibo zei

Nice Blog :)

Anoniem zei

Wat een pech!
Jullie hebben al zo veel moeten doorstaan dus dit zal ook nog wel kunnen zeker.
Geef de moed niet op, het einde is in zicht!!!!!!!

Veel liefs uit Spa

Guy en Christine

Anoniem zei

Geef de moed niet op ! alles komt goed wel met een beetje vertraging !Mischien komen jullie wel samen met de Sint aan en dat is toch ook wel speciaal!
Dikke knuffels!!!Janien, Dan , Tom en Nele en de datum van de koffie is nog lang niet vervallen!!!
So, don't worry