zondag 7 oktober 2007

Madina's eerst donut van uncle Hassan! (tolk)






Donderdag was het in het babyhuis "juffrouwendag". In de versierde ontvangstruimte stonden er een 20tal stoelen waarop een 10tal juffrouwen plaats namen. Wij en de andere adoptieouders mochten ook plaats nemen. Na enkele ogenblikken arriveerde de muziektherapeute die een korte speeche gaf in het Kazachs. Hierna kwam een groepje verkleedde kindjes de ruimte binnen die een aantal mooie opvoeringen ten beste gaven, dansjes, liedjes zingen et.. Daarna volgde nog een kort speech en eindigde deze voorstelling met het gooien van bonbons naar de kindjes en genodigden, net Sinterklaas! De juffrouwen werden hierna getrakteerd op thee met gebak.

De rest van de voormiddag hebben ons met Madina bezig gehouden, de ruimte was de eerste keer aangenaam warm. We proberen zoveel mogelijk op haar interesse in te spelen. Momenteel vindt ze het enorm boeiend zich bezig te houden met het ombladeren van blaadje in boekjes. (hoe fijner het papier hoe liever ze het heeft, ook wil ze het steeds zelf proberen) We vallen wel in herhaling maar het afscheid blijft emotioneel. Op vrijdag was ze zo verdrietig bij het afscheid dat ze van frustratie aan haar haren is beginnen trekken, zielig en nog eens zielig om dit van je kind te moeten aanzien. Ze beseft niet dat dit alles tijdelijk is, en zelf zoeken we naar oplossingen om haar een betere kijk te geven op deze situatie. In ons nadeel speelt dan ook nog eens de onvoorziene langere periode die we hier moeten verblijven om reden van de latere rechtbankzitting.

De reden van het niet mee mogen nemen van ons Madina is wel de volgende: blijkbaar komt zij uit een ander babyhuis in deze regio. Ze verblijft nu al 1 1/2 maand in dit babyhuis, dit is tijdelijk daar er in haar eigen babyhuis renovatiewerken bezig zijn. Haar eigen directrice (dus niet deze van waar ze nu verblijft) volgt de procedure en regels letterlijk, in tegenstelling tot de directrice die we ontmoet hebben hier. Blijkbaar vindt haar directrice regeltjes belangrijker dan het belang van het kind!!(voorheen was de bindingsperiode en normale toekenning van het kind aan de ouders een 4à5 weken, nu zou het voor ons wel eens 2 maand kunnen duren voordat we ze krijgen, we vragen ons sterk af of dit nog wel gezond is voor de binding van ons Madina??) Maar ja, wat keuze hebben wij? Het is wel fijn te weten dat iedereen zijn uiterste best doet voor ons. Ook de 2 tolken Hassan en Annastasia voelen enorm met ons mee en verwennen ons Madina waar kan!!

Gisteren zaterdag is het ons voor de 1é maal gelukt sinds 6 dagen het afscheid met Madina goed te laten verlopen en zonder tranen. 't Is echt zoeken naar methodes.

Ook heeft ze enorm genoten van de donuts die Hassan meegebracht had voor ons. En smullen dat ze deed.. en genieten, achteraf werd Hassan ook beloond met een kusje van haar... hij smolt ter plaatse...

In de namiddag zijn we met Karin nog wat gaan winkelen, warme kinderspulletjes bekijken et.. Ook zijn we samen wat gaan eten bij een aangenaam gesprek.

Op ons appartement verwarmen we ons momenteel met warme kledij,warmwaterkruiken en dekentjes. We tellen af naar 15 oktober, de dag dat de verwarming opgezet wordt. Warm water hebben we ook weer momenteel, dus een lekker bad kikkert ons ook al op. We zijn blij dat de verwarming in het babyhuis al een poosje opstaat, het is er echt goed te doen.

Vandaag zondag hebben we in de voormiddag als gewoonlijk de was en de plas gedaan, deze namiddag gaan we als de zon schijnt weer een flinke wandeling maken en een kijkje nemen op de Almaty feesten. (optredens, eetstalletjes et..) In de avond doen we meestal telefoontjes naar de mede adoptie ouders om met elkaar wat bij te kletsten, te steunen et.. We hebben het echt getroffen met deze mensen, het contact is zeer goed onder elkaar.

We willen ook de mensen op het thuisfront extra bedanken met alle extra's die nu geregeld moeten worden met ons onvoorzien verlengde verblijf hier. Het bijkomend in orde maken van de nodige papieren, het verzenden hiervan, het is toch maar allemaal een geloop en je moet het maar doen he! Ook een merci aan onze werkgevers voor hun begrip van deze situatie. Ook hier hebben we het echt mee getroffen. Bedankt mensen!!


Veel liefs en tot volgende blog


M&M&M

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo lieverdjes,
wat een verrassing om op een vroege zondagmorgen jullie mooie foto's te mogen bewonderen,en weeral zo een boeiend verhaal.Juffrouwendag,het was echt wel feest,Madina-Lisa,zoooo lief, en die jongskes met hun snuffelke.Toch wel aparte belevenissen voor jullie.Spijtig toch dat jullie zo lang moeten wachten voordat M-L mee mag.Denk maar...iedere dag zijn we wat korter bij ons doel,en is zeker geen verloren dag.Geniet maar van het knusjes samenzijn.Madina Lisa zal jullie hartjes verwarmen en de warmwaterkruik de rest.Mercikes voor de mooie foto's en voor het lezen uit jullie dagboek.Volhouden! Dikke XXX
Josee en Polly

Anoniem zei

Goede morgen lieve mensen in Almaty,
Wat een mooi en gezellig feestje daar! M-L genoot er precies van met volle teugen...vooral van de bonbons...welk kindje zou dat niet doen.
Ja, over de toestand van jullie langer verblijf, is natuurlijk een beetje een tegenvaller! Blijf het echter maar positief bekijken. M-L zal jullie daar zeker over heen helpen...de lieve schat! Geniet verder maar van Almaty en omgeving...en van alle andere co-adoptie-ouders.
Wij genieten op dit moment nog van enkele zonnige najaarsdagen.
Lieve groetjes en kusjes,
Irene en Guy

Anoniem zei

hallo allemaal wat een pech allweer maar ja maar weer afwachten he fijn om te zien dat het goed gaat met jullie en de kleine Madina jullie geluk word zwaar op de proef gesteld maar word beloond nog even en al les isvoorbij en zijn jullie samen thuis nog veel sterkte wij denken veel aan jullie groetjes en kusjes voor jullie

Anoniem zei

Goeiemiddag!!

Hier is het ondertussen stralend weer. Wij gaan sebiet ook een stapje buiten zetten...
Het is echt wel sneu dat jullie Madina-Lisa niet meekrijgen, door wat komma ****** (zelfcensuur).
Voor haar zou het leuk zijn met haar mama en papa mee naar huis te mogen. Wij duimen alvast mee!!

Dikke kussen
Inge & Stijn

Anoniem zei

Dag lieve M & M en M-L,
Ook wij vallen weer in herhaling, telkens we de blog openen en zulke mooie en vertederende foto's te zien krijgen en dan ook nog zulks een groot verslag. Jullie zijn precies al goed thuis daar, zowel met de directrice, het personeel van het kinder tehuis en de tolken hebben jullie een goede band he.Geniet maar van ieder contact met Madina-Lisa, er is maar weinig nodig om samen gelukkig te zijn.Niet wij allen smelten voor dat lieve snoetje van die kleine schat. Hopelijk worden het voor jullie maar toch zeker voor Madina de laatste dagen van telkens afscheid nemen. Zijn er nog ouders die op hun kindje wachten? Nog maar goed dat jullie goede contacten en vriendschap met de andere ouders hebben daar. Lieve Marcella en Mathie we kunnen niks anders zeggen dan houd de moed erin. Nog heel veel hartelijke groetjes en kussen van ons allen uit het s'morgens mistige, daarna zonnige en s'avonds vrij fris Maasmechelen.
Miet, Roger en de kinderen

Anoniem zei

Lieve Marcella en Mathie,
Hier een berichtje van het dagcentrum. Wij genieten van jullie verhaaltjes en foto's uit Kazakhstan. Wij allen bewonderen je foto's van je familie maar vooral van jullie dochtertje Madina-Lisa met haar donkere haartjes en mooie grote oogjes. Wij vinden haar een echt prinsesje. Wij kunnen ons voorstellen dat voor jullie de periode van gewenning lang duurt, maar naar de foto's te oordelen is Marcella al een echt moedertje voor Madina-Lisa. Het zal nog wel eventjes duren voordat jullie met jullie prinsesje naar huis mogen. Ondertussen wachten wij op nieuwe berichtjes. Vele groetjes van de mensen van het dagcentrum. Van Jeke en Sabrina

Anoniem zei

Hallo schatjes in het verre Kazakhstan, Wat een lieve, lieve Madina Lisa, een schatje om te knuffelen , te kussen,te omarmen! Het lijkt me zalig om dat ook eens te kunnen! En jullie dan weer en maar geduldig zijn!Je zou er verdorie al je nagels van opeten, of je haren maar dat hoeft Mathy niet meer na zijn kappersbezoek
Geduld, nog een beetje geduld en dan...
Liefs en een stevige knuffelvan ons, degene die ook jou steun mist en je warme babbel!tot vlug en kuse aan M.L.