vrijdag 28 september 2007

Punky Madina-Lisa





Ons bezoek begon vandaag zoals altijd. Al vlug merkten we dat M-L niet in haar beste doen was; Eenmaal bij Marcella begon ze te huilen, echt hard te huilen, ze was niet te troosten. Marcella probeerde zoals steeds met veel geduld haar op haar gemak te stellen en te troosten. Helaas, ze huilde echt tranen, voor ons de eerste maal dat we dit zagen bij haar. Na een poosje kwam de arts ons meedelen dat de kindjes zeker geen voedsel mochten krijgen daar er binnen het half uur een medische controle was op infecties van de luchtwegen. (deze controle gebeurt regelmatig uit voorzorg) Er ging bij ons al een lampje branden. Marcella merkte ook nog in M-L haren "vreemde individuen" op. De zeer bezorge arts vroeg Marcella onmiddellijk mee te komen naar haar cabinet. Daar werd ze grondig geinspecteerd en na 5 minuten klonk er een gerusstellende kreet van het medisch team. Resultaat: Een koekenkruim zou de dader zijn..... De nanny diende M-L haren wel eens goed te wassen en te kammen. Opgelost...en we kregen een punky Madina terug. Ze zijn toch wel overbezorgd in het weeshuis, allemaal positief! Marcella mocht dan ook meteen naar de controlerende arts gaan terwijl M-L nog steeds aan het huilen was. Eenmaal binnen kneep ze met haar vingers haar neus potdicht. Ze wist wat haar te wachten stond, ocharme die meid.. Marcella vond het fijn om bij haar te zijn en haar zo het gevoel kon geven dat haar mama er is om haar te troosten. Met een watten staafje namen ze wat slijm uit de neus en de keel en na enkele minuten later stond ze weer heel lachend en monter in de bezoekersruimte, alles was vergeten en vanaf dat moment hebben we samen een leuke tijd doorgebracht. Rollespelletjes en fantasiespelletjes doen vindt ze heel leuk, papa en mama worden hierbij betrokken. Mama eten geven betekent doekje onder kin leggen, mondje afvegen et.. prachtig om te zien hoe zij ons ochtendritueel met haar nabootst!!!
Na het bezoek hebben wij het gesprek gehad met de directrice over ons kinddossier en konden vrijuit vragen stellen. Het was een heel open gesprek. Hebben veel informatie gekregen van de tijd die ze in het weeshuis heeft doorgebracht. Een goed gevoel. Deze namiddag heeft een derde koppel hun kindje meegekeregen naar het appartement. Heel fijn voor hen, wij blijven wachten en hopen!
PS: Carine D: mailtje ontvangen. Heidi L: antwoord mail ontvangen? Aan iedereen die ons mailt graag een bevestiging indien ons antwoord is aangekomen. Blijkbaar loopt het onderweg soms mis. Onze laptop valt soms uit en ook het downloaden lukt alsmaar moeilijker. Indien geen berichten meer van ons, zoeken we een andere weg.
Liefs en tot morgen
M&M&M

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo aan het lieve punkertje, mama Marcella en papa Mathie,

Weer een probleempje opgelost en zoals we lezen zijn de mensen daar toch zeer bezorgd voor hun kindjes.
En zoals we kunnen lezen heeft M-L zich ook overtuigd laten horen!
Leed bij kindjes is toch snel voorbij...daar zorgen mama en papa wel voor. En de eerste woordjes in het Vlaams (dat hopen we toch)komen er ook al uit! Fantastisch!
Hier is het intussen 'verwarmen' geblazen..of een flinke dikke trui aandoen.
Zo hou jullie gezond en wel.
Lieve groetjes uit Genk.
Irene en Guy

Anoniem zei

Hallo Marcella,Mathie en Madina-Lisa, vandaag hebben mama en papa moeten troosten,niet zo plezant voor jullie.Gelukkig is het met zo'n kleine meisjes ook wel vlug voorbij.Madina-Lisa wil mama ook al goed te eten geven, wat een schatteke toch!!!Wij genieten iedere dag ontzettend van jullie mooi verhaal en van de fantastische foto's.Iedere dag wat anders, iedere dag verrassend.Zo ver weg,en toch...zo dichtbij.
Lieve groetjes en XXX
Josee en Polly

Anoniem zei

hallo allemaal,wat zijn die foto's toch allemaal mooi,nog even en dan kunnen jullie foto's maken van haar in jullie appartement.
Roger F. zegt wel 20 keer per dag dat Marcella een schoon kindje heeft en Leo V. zegt de hele tijd " schoon".Danielle komt iedere keer meekijken naar de foto's,ze is echt geinteressert.
groetjes vanuit Ter Olme en tot de volgende keer

Anoniem zei

Hallo alle drie,

Eerst een dikke proficiat voor papa met uw verjaardag. Ik kan u verzekeren dat uw verjaardagen er vanaf nu nog mooier zullen zijn dan vroeger.
Wij, lydie en ik, onze kinderen en zelfs onze kleinkinderen volgen uw ontroerend relaas op de voet. Iedereen is echt onder de indruk.
Het is ook zo mooi, en Madina is zo'n schatje. Wij kijken er echt naar uit om u samen echt te zien. Die foto's spreken echt boekdelen, papa ziet er absoluut zo fier uit en Marcella helemaal mama.
We missen de mama wel erg op het werk, maar laat u dat vooral geen zorg zijn. Geniet van elkaar, van ieder moment.

Marc en Lydie.

Anoniem zei

Hallo M&M&M

Vanuit Denemarken volgen wij jullie spannende gebeurtenissen.De foto´s zijn heel mooi.M-L ziet er met haar rode en witte strikken echt schattig uit.We merken al snel dat jullie al een hechte familie worden en we hopen en duimen dat jullie M-L snel mee mogen nemen.Wij wensen jullie alvast een mooie tijd samen.

Lieve groetjes van
Dirk,Niklas,Dennis en Kathleen.

Anoniem zei

hoi M&M&M

leuke foto's alweer. Lief seg..Marcellake met zo'n slabbertje om. ZO gaat dat dan ... wel fijn hé.
Ochaarmkes traantjes zijn wel echt niet fijn hé. Maar zijn wel vlug vergeten na een heerlijke knuffel.
Wij duimen hier maar dat jullie haar nu ook vlugjes mogen meekrijgen!!

heel veel liefs
xjes
Evah