zaterdag 22 september 2007

Het speeluurtje



Het begint hier al wat frisser te worden, zowel aan de morgen als de avond. Wel schijnt de zon overdag, dat doet deugd. Tot op vandaag nog geen druppel regen gezien. Zou hier wel eens nodig zijn want het is enorm stoffig. In het weeshuis zien we dagelijks nieuwe Amerikaanse adoptie ouders. Deze werden vandaag in een andere ruimte ontvangen, fijn, want het werd wel erg druk.

Madina bloeit met de dag open, het is hartverwarmend om te zien hoe ze telkens naar Marcella toegelopen komt als ze gebracht wordt. (armpjes open en een lachend gezichtje) Ze gaat onmiddellijk op het stoeltje zitten als ze ziet dat haar papa het petit gervaike en het sapje boven haalt. Heel gedisciplineerd blijft ze wachten tot ik het haar geef. Dan is ze niet meer te houden ocharme, we hebben er een filmpje van gemaakt. Wat gisteren nog niet zo goed lukte met de blokken te stapelen, deed ze vandaag helemaal alleen. (ze heeft niet graag dat we haar helpen, ze wil het echt alleen kunnen) Tussendoor als ze de kans ziet zal ze zeker niet nalaten bij Marcella op de schoot te kruipen, Marcella vindt dit natuurlijk zeer fijn en geniet daar zelf enorm van. Op haar manier maakt ze ons al duidelijk wat ze graag heeft en wat niet. vb. als ze wil drinken gaat ze op het stoeltje zitten, wil ze hebben dat Marcella met haar wat gaat rondwandelen kruipt ze recht op haar schoot. Soms is ze ook heel angstig, vooral als de deur van de zaal geopend wordt. (wij vermoeden dat ze dan denkt dat ze opgehaald wordt)

We hebben vandaag toch weer heel leuke momenten met haar gehad.

Normaal gezien gaat onze zaak volgende maandag op de rol geplaatst worden op de rechtbank. We hopen dan binnen een 5 tal dagen gehoord te worden. Ook hebben wij een reeks foto's moeten afgeven aan onze tolk, dewelke ze nodig hebben voor ons dossier op de rechtbank. (bindingsperiode)


Deze namiddag zijn we een heel stuk te voet gegaan om de streek wat te verkennen. Ik heb het heel moeilijk met mij hier te oriënteren, alles lijkt op elkaar, nu begint het te gaan... Moesten we de weg niet meer vinden dan nemen we een lift.


PS: Wim: mailtje aangekomen, heel leuk. Evah: koekjes delen zit er echt niet... ze grabbelt ze zelfs van een ander en spaart (hamstert) ze op in haar wangetjes!! Wendy D: fijn dat het goed gaat met jouw zwangerschap. Ilse D: Aaron zal zeker flink gegroeit zijn.


Liefs van ons

M&M&M



8 opmerkingen:

Unknown zei

Hallo,het is geweldig om te zien hoe jullie open bloeien en een fijne band met elkaar krijgen,het duurd misschien wel wat lang eer jullie haar eens meekrijgen naar jullie appartement maar deze manier is wel veel beter voor de kindjes en de ouders,zo leer je elkaar al wat kennen.De foto's zijn zo mooi,ik kijk er al elke dag een paar keer naar,wat moet dat dan niet voor jullie zijn.Vele groetjes en nog veel plezier samen,tot de volgende keer op de leukste blog van het hele...web?of hoe heet dat eigenlijk?
Groetjes Diane

Anoniem zei

Hallo Marcella,

Ik volg jullie avonturen elke dag, wat heerlijk dat het zo goed met jullie gaat en Madina zich al goed begint te hechten, hopelijk kunnen jullie haar vlug meenemen naar het appartement.De foto's zijn elke dag weer even mooi. Zelf ga ik een weekje met vakantie maar ik zal proberen om in Griekenland jullie toch nog te volgen.
Nog heel veel groetjes,
Marleen Janssen Personeelsdienst Ter Engelen

Anoniem zei

Hallo lieverdjes, zijn net terug van een dagje uit.Vandaag was het hier ook mooi weer.Zeg, jullie dochtertje is een flinke zelfstandige meid.Weet precies al heel goed wanneer ze wat lekkers gaat krijgen, en kan er dan ook heel erg van genieten. Ja voor ons is dat hier maar allemaal vanzelfsprekend.Wat zal Madina-Lisa het goed hebben wanneer ze bij mama en papa op het appartement mag.Fijn dat ze zo graag bij mama op de schoot wil, ze zal zich daar héél goed voelen, trouwens, wie niet?Ik ben echt blij dat het jullie goed gaat. De foto's zijn stuk voor stuk heel mooi.We kijken er dikwijls naar.Groetjes en een dikke knuf XXX
Josee en Polly

Anoniem zei

Een goede avond M&M&M!

Wat doet ze het toch goed hé! Heerlijk he Marcellake zo lekker knusjes op je schoot! En dan met zo'n fiere papa.Geniet er zo van... We zijn zeer blij dat ze zich zo goed aan jullie hecht. Wel zwaar om iedere keer te moeten vertrekken maar daar komt vlug een einde aan... Heidi zal kaarsjes laten branden in Lourdes, ze vertrekt morgen met enkele gasten, voor een spoedig verloop!!
Geniet van jullie zondag... en dan hopelijk ...krijgen jullie volgende week het goede nieuws om haar te kunnen meenemen naar jullie appartementje. Wij duimen.

heel veel liefs
Xjes
Evah

Anoniem zei

lieve petere, tanteke, mathieke, marcellake enz enz

het doet ons plezier dat de nieuwste dondersspruit zo flink haar best doet... en een donderke is ze zeer zeker als jullie vertellen dat ze zo haar eigen willetje heeft...
En nu hoeven hier geen protestreacties te komen van alle donders-telgen, want we weten allemaal hoe we zijn :-)
Nee, alle gekheid op een stokje: papa heeft me opgesteukt :-)

groetjes en kusjes van aan het zeetje
inge & pappiebol, mammiebol, stijn en den bompa
en nu snel deze reactie posten voor ik door de pappiebol gecensureerd wordt :-)

Anoniem zei

weerom enkele leuke foto's! Telkens weer uitkijken naar het laatste nieuws over jullie en je flinke kleine meid! Leuk dat ze zich al zo gehecht heeft.
groetjes,Sophie

Anoniem zei

Hoi, Marcella, Mathie en Madina.

Gewoon even de groetjes doen aan jullie. Het doet zo goed om iedere dag uw verhaal te lezen. Dit zal voor Madina later ook een heel mooi dagboek zijn waar ze zeker regelmatig in zal wegdromen. Succes in alles en tot schrijfs.
Dikke knuffel van ons.
Tony en Mia

Anoniem zei

Marcella en Mathie,
Fijn te lezen dat alles zo goed verloopt.
Het is heerlijk om die lachende gezichten op de foto's te bekijken.
We kijken samen met jullie uit naar de dag dat jullie eindelijk een gezinnetje kunnen vormen.
Groetjes,
Marcel en Josiane