woensdag 26 september 2007

Happy day






Weer een fijn bezoek gehad in het weeshuis. We denken dat ons Madina momenteel met een enorme taalfrustratie zit. Ze wil ons vanalles duidelijk maken en ze heeft blijkbaar door dat we haar niet begrijpen. Het maakt haar soms heel erg prikkelbaar. Dit uit ze vooral bij Marcella daar dit de persoon is aan wie ze zich volledig geeft. Op zich is dit normaal in het hele proces, ze zal hier doorheen moeten, wij beiden ook.. We tonen veel geduld en liefde en proberen haar telkens weer gerust te stellen. Ze kan enorm genieten van het contact met Marcella en laat ze geen minuut los, zelfs als ik haar eten geef moet Marcella in de buurt zijn. Eten en drinken gedaan en hop daar gaat ze weer richting.....


Vandaag hebben een aantal van de ouders het gesprek gehad met de directrice van het weeshuis. Ze waren hier allen zeer tevreden over. Dat van ons gaat vrijdag plaats vinden. Toen we om 12u in het busje zaten om huiswaarts te keren riep onze tolk Els terug naar binnen. Tien minuten later was ze terug met ..... haar dochtertje Isaura!!!! Wat een verrassing en blijdschap allom. Marcella was heel geëmotioneerd en heel gelukkig voor Els, Donald en Jermik. Het is nu voor ons en de anderen blij afwachten wanneer onze kindjes worden meegegeven. Hopen maar... Dus vandaag een happy day !!!


Deze middag zijn we weer eens inkopen gaan doen zodat we zeker alles in huis hebben mochten we ook deze week verrast worden met ons dochtertje. (kan ten vroegste vrijdag of zaterdag daar wij het gesprek nog niet hebben gehad) Duimen maar.... De temperatuur is hier gevoelig frisser, en nog steeds geen warm water in ons appartement. (al 3dgn)


Tot morgen,


Liefs


M&M&M

13 opmerkingen:

Anoniem zei

Hallo Mtahie Marcella en Madina-Lisa,

Eerst en vooral Mathie heel veel verjaardags wensen, vreugde en geluk dan kan deze speciale dag voor jou samen met Marcella en Madina-Lisa zeker niet meer stuk.Hoe ouder je wordt hoe meer je zult liefhebben, hoe meer je liefhebt hoe jonger van hart je wordt.Fijn voor jullie vrienden dat hun dochtertje meemocht, hopelijk "misschien" is het vandaag jullie dag, dat zou pas een cadeau zijn he!!! Al die inspecties en onderzoek commissies, ze hebben precies gewacht tot jullie in 't land zijn he. Geniet vandaag maar extra an jullie bezoek aan Madina-Lisa!!!
Vele hartelijke groetjes een dikke kus van ons allen, en eentje extra voor de jarige.

Miet&Roger,Els&Dave,Bart&Karen.

Anoniem zei

Hallo Marcella, Mathie en Madina-Lisa,
Ik kijk er iedere dag weer naar uit om jullie verhaal te kunnen lezen. Wat fijn dat Madina zich zo fel al aan jullie hecht. Jullie gaan heel zeker toffe ouders zijn. Hopelijk mogen jullie snel op gesprek gaan en krijgen jullie dan Madina snel mee naar jullie appartement. Vanuit Elen duim ik in elk geval voor jullie!!!
Groetjes, Frank

Anoniem zei

Dag tante Marcella en Nonke Mathie,

Wat een mooie foto's! Jullie blog maakt mij altijd zo blij. Het is een ideale manier om én op de hoogte te blijven én hier alle stressy dingen van het leven te relativeren en in perspectief te plaatsen.

Ik ben echt blij dat Madina-Lisa al zo flink haar best doet en zich al aan jullie hecht. Dat ze vooral veel bij tante Marcella op schoot gaat zitten is denk ik (maar wat weet ik er dan weer van) nogal normaal. Ze heeft een mama moeten missen he. Maar als ze iets nodig heeft :-) zal ze wel naar de papa gaan, die zijn veel makkelijker te bewerken dan de mama's. Jullie gaan ook binnen een tijdje in 'normale' (what's in a name?) rollenpatronen terecht komen.

Ook wat betreft de taal, dat gaat ineens omslaan. Het is trouwens al een heel goed teken dat ze weet dat jullie haar niet verstaan en vice versa. Maar dat weten jullie allemaal al, maar bon wat bemoediging mag wel he.

Tot de volgende fotoshoot! hopelijk met M-L in jullie appartementje dan kunnen jullie 'koken-eten' spelen.

Groetjes en vele knuffels,

Karen

Anoniem zei

Hallokes petere en tanteke

Petere: dikke verjaardagskussen!!!
Cadeautje en zo volgen later. 't Kan natuurlijk ook zijn dat ik alle cadeaukes bewaar voor Madina-Lisa :-)...
Ik vind het elke dag weer superleuk al die foto's te zien...
Ze verstaat misschien niet wat jullie zeggen, maar wel wat jullie voelen... dat blijkt zeer duidelijk uit de liefdevolle taferelen van op de foto's.

Vele groetjes, kusjes en knuffies
Inge

Anoniem zei

halo mathie en marcella,
hier ook nog een woordje van aan t zeetje.
Gisteren ook iets verstuurd maar blijkbaar wat verkeerd gedaan.
Zo te zien vlot daar alles opperbest en hopen we op positief nieuws bij jullie volgende gesprek.
Verder een dikke proficiat voor mathie morgen.
groetjes en een knuffel van
tilly en albert

Anoniem zei

Hallo, is er iemand jarig?Vandaar die akrobatische stuntjes van mama en dochter,(wat een lenige meiden) en daarbij een vrolijke gelukkige hieperdepiep hoera voor papa.Wat zijn de foto's toch weer mooi!!!We duimen voor jullie op vrijdag.Marcella, we missen u toch wel in Maaseik, maar geen zorgen, nu beleven jullie wel iets héél unieks.Genieten maar!Dikke XXX en eentje extra voor de jarige.
Josee en Polly

Anoniem zei

Langs deze weg ook van ons een heel fijne en herinneringsvolle verjaardag! Vergeet je kroon niet op te zetten...en zeker de taart niet! Dochtertje Madina-Lisa zal er zeker van genieten. Het is trouwens haar eerste verjaardagsfeestje...en dat van haar papa. We klinken hier ook op je gezondheid. Er is nog een kaart onderweg. De foto's spreken voor zich. Het was echt een happy day vandaag. Elk van jullie drietjes straalt van dag tot dag meer en meer. En weldra zal de kleine het wel uitleggen...jullie gaan het beslist begrijpen!!!!
Lieve groetjes en een extra kus aan de jarige.
Irene en Guy

Anoniem zei

Z'on lief kindje je ziet nu echt dat ze héél gelukkig is!


Kusjes Floor

Anoniem zei

hallo m m en m mattie eerst en vooral een gelukkige verjaardag gewenst van ons allen een cadeautje hoeven we je niet te geven he madina lisa is het mooiste wat jullie konden krijgen wat een mooie foto sbijna een boek vol geniet maar veel van de kleine mooie meid zullen blij zijn als we haar zelf kunnen ontmoeten en eens knuffelen vele groeten en kusjes van ons allemaal

Anoniem zei

dag Marcella,Mathie en Madina

Van pa al verschillende foto's van jullie gezien(hij print ze af voor t tiny, een hele fotoboek hebben ze al bij elkaar)
Een dikke proficiat met jullie dochtertje en hoop ik dat de terugreis naar Belgie snel kan gebeuren.
Nog fijne momenten samen en tot
binnenkort.

liliane,eric en kinderen (stokkem)

Unknown zei

Hallo tante Marcella en nonk Mathie
Hier nog een berichtje van ons...druk druk druk...
Wat een leuke dag weer. Het taalprobleem gaat zich oplossen hoor, ze begrijpt het in ieder geval al en de liefde tussen jullie is er duidelijk, de rest komt vanzelf. Hopelijk mogen jullie haar snel meenemen.
Nonke Mathie nog een dikke proficiat met je verjaardag!!
Groetjes en een dikke knuffel voor jullie drietjes van ons allen.
Lotte, Laura, Wendy en Christof.

Anoniem zei

hey hey,

Mooie fotootjes, fijn zo ravotten he!! We willen ook van hier een dikke proficiat doen aan nonk Mathie, de eerste verjaardag als papa zal wel speciaal zijn denk ik!! Geniet ervan met julie drietjes en tot snel
Ria, Andre, Ilse, Nico (onderweg naar China), Aaron, Ivan en Natalie

Anoniem zei

Hallo,
Kwamen even piepen op de blog (er moesten maar eens nieuwe fotootjes bijstaan. Hopelijk staan er snel fotootjes op van jullie 3 tjes in het appartement. Dat zou pas super zijn!! Nog even geduld en jullie wachten zal dubbel en dik beloond worden. Hele dikke kussen
marijke paul evy en hilde