zondag 21 oktober 2007

Papa's meisje!





Madina is reeds een week bij ons en ze is al enorm geëvalueerd. Ze zoekt ook meer en meer de papa op om te spelen, ter ravotten en gek te doen. Wel heeft ze het moeilijk met het loslaten van de structuur van het weeshuis. Ze houdt enorm vast aan bepaalde gewoontes en gebruiken. vb. Ze heeft nooit gezien dat er een maaltijd eerst dient bereid te worden, ze denkt dat ze dan direct kan gaan eten. We proberen de structuur van het weeshuis te doorbreken maar doen dit heel langzaam aan. Madina's wereld gaat nu open en het zal tijd nodig hebben om te wennen aan deze nieuwe situatie. Wat betreft de maaltijden: ze heeft een heel grote drang naar eten, alles wat er op tafel is dient opgegeten te worden. We letten er dus extra op om net voldoende binnen het oog te leggen. Ze is ook heel eenzijdig wat betreft smaken. In het weeshuis werd alles gestoomd en gekookt zonder smaakstoffen aan toe te voegen. Op zich een heel gezonde keuken, maar te eenzijdig en beperkt. Momenteel is het al mogelijk om haar een korte periode in de buggy te laten zitten. Buiten krijgt ze dan weer zoveel invloeden te verwerken (vb. marktje waar koeken en bananen te koop zijn...) en begrijpt niet dat dit te koop is en denkt dat dat allemaal voor haar is om op te eten. Ook wat betreft de zindelijkheid: Madina dient op vast tijden op het potje gezet te worden, dan gaat alles redelijk goed.
Op het moment passen we ons volledig aan aan haar structuur en gewoonten die zij kent, en proberen die langzaam te doorbreken zodat ze langzaam gewoon kan worden aan een gezinsstructuur.
Wat betreft onze gezondheid: we zijn nog niet helemaal hersteld en bijkomend een goede verkoudheid opgelopen. Het weer is hier plots omgeslagen naar nat en koud. Gisteren zijn we naar de apotheker geweest om iets uit te halen voor Madina's verkoudheid. Vandaag gaat het al wat beter met haar. We blijven daarom eens rustig binnen.
Afgelopen dinsdag is een bevriend adoptiekoppel Gerty en Stef toegekomen uit België die een tssstop maakten om verder te reizen naar Karaganda. Normaal hadden we hen nog even kunnen zien, maar jammer genoeg is dit niet het geval geweest. (ons ziek zijn) We houden tel. contact. De woensdag is Riet en Dirk toegekomen.
Zo, tot volgende blog en drie kussen van ons
M&M&M

8 opmerkingen:

Anoniem zei

goedemorgen jullie drietjes
wat een mooie foto's weer, maar wat erg zo klein en ze moet al helpen met de afwas. We zetten een doos tabletten voor het afwasmachien klaar zodat ze dat al niet meer moet doen als ze thuis is( grapje)
Geniet verder nog van de mooie dagen samen en tot binnenkort
groetjes en knuffels van paul marijke hilde en evy

Anoniem zei

goeder middag allemaal fijn om te zien dat ginder alles goed verloopt hier gaat alles zijn gewone gangetje ik ben vanaf een oktober terug partime bezig eindelijk wat meer vrije tijd hopelijk zijn jullie binnen een maandje terug in het land zodat ik jullie en natuurlijk de kleine Madina eens kan knuffelen vele groetjes en knuffels tante bert

Anoniem zei

Alle meisjes zijn papa's meisjes hier is dat zeker niet anders maar als ze iets nodig hebben komen ze wel naar mama.Wij hopen dat het niet lang meer duurt voor dat jullie naar huis komen.Verzorg u
goed en tot de volgende keer.Kusjes xxxx

Anoniem zei

Eigenlijk had ik dat gisteren al op de foto gezien...papa's meisje!
Tja...papa's en dochters, hé.
Blijf vandaag dan maar eens fijn binnen om uit te rusten, dat kan ook plezant zijn!

Tot gauw,
Danny, Carine, Janne en Floor.

Anoniem zei

Hallo lieverdjes,
Madina Lisa,héél trots met de papa op de foto's.Het lijkt wel zo een toekomstige turnster,zo te zien,hoe gekker...hoe liever.Het doet goed dat ze zich helemaal kan uitleven,samen met de papa en mama.
Heel toffe foto's.We hebben al meer dan 100 foto's van jullie schatteke,gezinnetje,verblijf enz. ontvangen.En telkens opnieuw mogen we genieten van jullie verhaal.Merci!
Lieve groetjes en een stevige knuf.
Josee en Polly

Anoniem zei

hoi,

ik zie dat je haar al goed aan het op leren bent om te helpen in het huishouden
wij zeggen dat hier ook tegen zoë dat ze moet helpen en dat dat haar lot is dat ze een meisje is want ook zij zal later net als haar mama de huishoudster thuis worden
(jaja want zo wordt ik hier soms genoemd
het is wel voor te grappen maar toch hé)
dus dan kan je daar niet vroeg genoeg mee beginnen
hahaha

toch weer mooie foto's

groetjes uit smeermaas van jos, els & zoë

Anoniem zei

Hallo daar met u drietjes,

wij volgen jullie belevenissen iedere dag, soms bezorgd, maar meestal met veel bewondering.
Eerst was er de opluchting dat Medina eindelijk bij jullie mocht blijven en dan die ziekte. Maar ja, het lukt jullie toch wonderwel.
Hier verloopt alles vrij normaal, mijn jonge collega's doen het zeer goed. Ze zijn erg zorgzaam en lief met de gasten en ook voor elkaar.
Ikzelf ben een paar weken uitgevallen met toch wel ernstige rugklachten, maar het gaat nu weer wat beter. Met de kinderen en de kleinkindjes gaat het ook heel goed.
Geniet nog samen van elkaar en wij kijken uit naar uw thuiskomst.
Groetjes, Marc en Lydie

Anoniem zei

Lieve petere, tanteke en madina-lisa

Ja, petere, de foto spreekt voor zich... Ik heb ook nog van die foto's waar je me aan het werk zette :-) en nu die kleine madina-lisa ook... :-)

Groetjes
Inge