dinsdag 18 september 2007

In de buitenlucht





Aan het weeshuies aangekomen konden we niet binnen daar er weer een inspectie bezig was. Onze kindjes hebben we dan wel buiten mogen ontmoeten, rechts van het speeltuintje tussen enkele bomen en struiken. Voor ons was het heel aangenaam om eens buiten met haar te vertoeven in het zonnetje. Madina was terwijl we aankwamen buiten aan het rondlopen, maar werd direct meegenomen door haar nanny omdat ze nog gewassen moest worden. Wat later werd ze netjes en in propere kleren naar buiten gebracht. Ze herkent ons onmiddellijk. Ze voelde wat frisjes aan, waarschijnlijk met koud water gewassen.. Ze was vandaag weer wat stiller en genoot vooral van geborgenheid, knuffels en warmte. Ook had men ons gisteren verteld dat we een koekje mochten meebrengen, plus een klein drankje. Ongelooflijk hoe ze hiervan genoot. Het sapje heeft ze in een teug leeg gedronken zonder ook maar een druppeltje te morsen. Het bekertje stond zelfs helemaal afgedrukt op haar wangetjes. Het koekje at ze ook heel netjes op. Op dit vlak is ze al zeer zelfstandig. Wat betreft spelen en ravotten heeft ze nog veel in te halen, kent ze gewoon niet! We merken wel dat ze enorm geboeid is aan hetgeen we haar aanbieden, ze leert ook zeer snel bij.

Het gesprek met de directrice en dokter is niet doorgegaan vanwege de inspectie. Het contact met de kindjes bij de andere ouders begint ook te vlotten. je ziet de kindjes met de dag evalueren. Hier in Almaty zijn er drie baby-weeshuizen en eentje voor grote kindjes. (vanaf 4 jaar)

Vandaag is eindelijk onsTV toestel hersteld en misschien kunnen we straks eens naar wat muziek luisteren. We houden ons vooral in de namiddag bezig met koken. Morgen namiddag bezoeken we de groenmarkt en gaan eens afpreken om samen te gaan eten en bijpraten. Deze namiddag is Donald en Els en Jermik op bezoek geweest om de foto's te bekijken.

De dag is hier korter dan thuis, om 19.00 is het al donker! De dagtemperauur is hier nog steeds 30° maar het koelt s'avonds snel af.

Zo, tot morgen en lieve groetjes aan u allen, ook erg bedankt voor de hartverwarmende reacties die we dagelijks ontvangen.

M&M&M


22 opmerkingen:

Anoniem zei

wat een mooie foto s zo te zien gaat het prima ginder kijk er al naar uit om jullie samen terug thuis te zien kijk iedere avond naar nieuws van jullie vele groetjes

Anoniem zei

Gelukkig hebben jullie Madina vandaag toch kunnen zien ondanks de inspectie, het zijn al weer prachtige foto's, het geluk straalt van jullie gezichten af, nog even volhouden en dan kunnen jullie Madina voorgoed meenemen, ik wens jullie het allerbeste en volg jullie avonturen op de voet.
Groetjes,
Marleen Janssen personeelsdienst Ter Engelen

Anoniem zei

Hier is ie dan! Mag ik het de gezinsfoto, of de familiefoto noemen? Héél mooi met mama en papa.
Jullie zien er met zijn drietjes stralend uit.Het geeft me zo een goed gevoel die foto's en jullie belevenissen te mogen delen.Ik zit héél veel op jullie blog,meer dan dat ik TV kijk.Geniet maar van het samenzijn.Dikke X Josee en Polly

Unknown zei

Hallo jullie drietjes,
Gelukkig hebben jullie een leuke tijd vandaag beleefd met Madina, wat een mooie gezinsfoto's, zeker en vast om te koesteren.
Koekjes en sap is ook lekker hé, dan vinden ze hier ook hoor.
En dat spelen, dat haalt ze wel in hoor, we zullen eens samen naar de indoorspeeltuin in Kessenich gaan, plezier verzekerd. Alles op zijn tijd.
Groetjes Lotte, Laura, Wendy en Christof. Tot morgen!

Anoniem zei

hallo marcella,mathie en madina-lisa,
wat een mooie foto's, daar lekker in de zon,hier is het maar frisjes!!
echt een mooi gezinnetje
nog veel plezier en hopen dat het snel inorde is dat ze fijn bij jullie in het apartement mag blijven.groetjes ,roger,patsy,maaike,mitch en marnik xxx

Anoniem zei

Hallo...het weer aldaar weerspiegelt het jonge gezinnetje! Gewoon prachtig. We kunnen ons jullie beidjes al niet meer indenken zonder de kleine Madina-Lisa. Geniet van haar en van het mooie weer. Wij doen dat van hieruit.
Lieve groetjes en dikke zoen,
Irene en Guy

Anoniem zei

Lieve petere, tanteke en madina-lisa,

Volgens mij is jullie dochtertje een echte ster aan't worden: die foto's zijn echt heel mooi. Het geluk straalt er langs alle kanten af: en dan bedoel ik zowel van jullie als de kleine madina-lisa.
Het is leuk dat iedereen door deze blog het verhaal kan volgen. Ondanks de afstand, zijn jullie dan toch een beetje dichtbij...

Dikke knuffel voor jullie allemaal
Inge

Anoniem zei

Hallo nonk Matie en tant Marcella,

ja, het is zoals iedereen zegt echt hartverwarmend hoe jullie als gezinnetje stralen! En dat de zon er ook straalt is natuurlijk fijn meegenomen, stuur anders maar een beetje warmte op want hier in Leut was het vandaag maar erg koud en nat.
Ook fijn om te zien dat de hele familie en alle anderen hier op het thuisfront zo meevolgen, dit moet echt een hele steun zijn daar voor jullie!
Alvast vele groetjes en een dikke knuffel voor Madina,
Ilse, Nico en Aaron

Anoniem zei

Dag Marcella
wat een lief en mooi kindje.Hoe gaat het daar met jou?Mis je ons niet te hard?Het zijn prachtige foto's.vele lieve groetjes van Kelly

Anoniem zei

hallo lieve Marcella en Mathie,
het is ongelooflijk fijn om de geboorte van jullie gezinnetje mee te beleven! Geef Madina-Lisa een dikke knuffel van ons!
Groetjes uit Neerpelt

Anoniem zei

Zolang het mooie weer blijft mogen die inspecties wel bijven duren.
Kunnen jullie alle drie ferm genieten van het stralende zonnetje,met Madina als schitterende zon erbij.
groetjes
tilly en albert

Anoniem zei

Dag Tante Marcella en Nonke Mathie,


Inge en ik zijn samen aan het zwijmelen voor het scherm! Hier in Berchem denken wij heel veel aan jullie en Madina-Lisa. Zo veel zelfs dat zelfs Stijn en Jan er af en toe een ietsiepietsie week van worden (maar niet verder vertellen he :-) hoewel natuurlijk een post op een blog wel enigzins voor verspreiding van Jans and Stijns weekhartigheids kan zorgen :-) oeps).

De foto's zijn echt mega geweldig, zeker omdat ze ons toch een beetje een idee geven van wat jullie daar allemaal doen.

Het is trouwens meegenomen dat het weer zo goed is. Kwestie dat jullie ook nog wat nieuws van het thuisfront hebben: hier is het weer dus nog altijd barslecht, er is nog altijd geen regering gevormd, ... en dat is het eigenlijk :-)


groetjes, kussen en knuffels van Karen en Inge

Anoniem zei

Mattie, Marcella en Madina,

Wij genieten echt mee met jullie geluk!!
Een dikke proficiat alle drie !!!

Rik (nal/wco) en Lisette

Anoniem zei

Hallo Marcella en Mathie,
Wat een prachtige foto's van een leuk gezin. Het geluk straalt eraf!!!
Elke dag is het weer hoopvol wachten op jullie verslagje. Het gaat jullie goed!
Frank

Anoniem zei

Beste Marcella en Mathie en Madina-lisa,

Vanuit Antwerpen wensen wij jullie heel veel geluk en liefde met jullie schatje. We zijn heel blij voor jullie en vinden het een prachtkindje!Met zo'n lieve ouders zal Madina-lisa zich zeker thuis voelen. Heel veel groetjes van Anneleen (Janssen) en Pascaline (Van Briel)

Anoniem zei

hoi M&M&M,

Daar is ie dan, het eerste familieportret! Zo stralend!
Fijn dat jullie buiten hebben kunnen genieten, we zitten hier met ons kacheltje aan!
Is wel ook eens plezant om met haar in andere omgeving bezig te zijn. En dan ook nog met sapje en koekje...heerlijk he zo je dochterje vertroetelen.

Geniet morgen weer volop!

Heel veel liefs en tot morgen
Xjes
Evah

Anoniem zei

Gefeliciteerd met jullie schattig dochtertje. Zoals de meeste collega's van TerEngelen ben ik dagelijks benieuwd naar jullie hartverwarmende foto's
en ervaringen. Vanmiddag was ik bij Mia in de Passage, en daar praten de gasten ook voluit over Madina. Ik wens jullie nog heel veel geluk met Madina,en dat
jullie haar vlug "thuis" mogen brengen.
tot spoedig!
Christiane Mulders.

Anoniem zei

Wat een prachtig meisje! De foto's zijn echt supermooi. Geniet maar met volle teugen van de momenten samen met Madina-Lisa. Ik volg de avonturen ook op de voet (samen met zovele collega's vanuit Ter Engelen).
Vele groetjes!

Nele

Anoniem zei

jef & dorien,

na onze terugkomst uit turkije hebben we onmiddellijk jullie blog bekeken want we waren natuurlijk héél nieuwsgierig naar die kleine meid van jullie,
ze ziet er prachtig uit
je ziet zo dat ze in staat is om een echte donders te worden, hahahaha

jullie zien er ook stralend uit maar wat wil je als kersverse ouders
proficiat we volgen jullie avontuur vanuit lanaken op de voet
groetjes

Anoniem zei

jos, els & zoë

amai wat een mooie foto's en wat een mooie teksten erbij je wordt er helemaal week van
snik, snik

heel mooi om te volgen en te lezen
zo zijn we er toch ook een beetje bij

allé een heel belevenis hé
nog heel vele mooie momenten en tot....

groetjes
van ons

tjeu zei

Wat een donders mooi kindje,
het geluk is jullie van harte gegund!

Anoniem zei

Wat een donders mooi meisje!
(mama en papa mogen er ook nog zijn)